Politikk

Oslo-budsjettet 2022: Mette barn lærer best

Nå blir det gratis skolemat for 36 000 elever i Osloskolen.

Pressemelding / Publisert: 22.09.2021

Av Byrådslederens kontor

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

PRESSEMELDING, Oslo kommune, 22. september 2022, oppdatert 10. februar 2023:

Fra skolestart i 2022 vil alle elever i videregående skole få tilbud om gratis skolemat. Høsten 2023 blir det også gratis skolemat i ungdomsskolene. Det foreslås 96 millioner kroner årlig finansiert over folkehelsebudsjettet.   

– Vi innfører gratis skolemat for å sikre at ungdom får et godt, sunt måltid hver dag. Det bidrar til god læring for alle, bedre folkehelse og er et viktig tiltak mot økende sosiale forskjeller, spesielt etter koronapandemien, sier helsebyråd Robert Steen (Ap). 

Innføring av gratis skolemat vil skje i regi av Helseetaten i tett samarbeid med Utdanningsetaten og den enkelte skole. 

– Skolene kan selv velge om de vil bruke pengene de får til skolemat på frokost, lunsj eller begge deler.  Å inkludere elever i matlaging er også mulig, sier Steen. 

En prøveordning med gratis skolemat ved Høyenhall, Majorstuen og Stenbråten skoler har pågått siden 2019 og vil nå bli permanente. Også prøveordningen med gratis frukt i ungdomsskolen gjøres om til en fast ordning.

Helseetaten er i forbindelse med gratis skolemat styrket med 26 millioner kroner i 2022, 68 millioner kroner i 2023 og 96 millioner fra og med 2024. Dette kommer i tillegg til ordningen med gratis frukt i ungdomsskolen.

Kontakt

Byrådsavdeling for eldre, helse og innbyggertjenester

Pressekontakter

Alle pressemeldinger om budsjettforslag 2022