Natur, kultur og fritid

Sommeraktiviteter for alle i Bydel Søndre Nordstrand

Sommeren har endelig kommet, og med den en perfekt anledning til å nyte solfylte dager og utendørsaktiviteter. Vi ønsker å anbefale noen flotte aktiviteter som du kan glede deg over i sommermånedene. Vi har samlet 5 tips til aktiviteter som vi anbefaler i sommer!

Aktuelt / Publisert: 07.07.2023

Av Bydel Søndre Nordstrand

Hvervenbukta sett fra avstand, masse mennesker bader.
I Hvervenbukta er det yrende folkeliv. Bilde: Jørgen Rist, Oslo kommune.

Utforsk de vakre naturområdene og parkene, ta en forfriskende svømmetur i sjøen eller en av de lokale badeplassene, eller nyt en piknik i grønne omgivelser. Ta del i kulturelle arrangementer, delta i sportsaktiviteter eller gå på oppdagelsesferd langs de lokale turstiene. Uansett hva du velger å gjøre, ønsker Bydel Søndre Nordstrand deg en fantastisk sommer fylt med glede og minnerike øyeblikk.


Bildet viser lekeapparater i den nye Skilpaddeparken.
Det er fint å leke i den nye Skilpaddeparken. Bilde: Bydel Søndre Nordstrand.

Skilpaddeparken

Sted: Ligger mellom Lofsrud skole, Mortensrud skole og Rudshøgda Kanvas naturbarnehage.

Parken er helt ny og åpnet for kort tid siden. Navnet kommer fra den store steinen i parken, som barna synes ser ut som en skilpadde. Tar du turen innom parken du finner mange gode sitteområder, stor gressplen, lekeområde og eget område for forskjellige typer trening. Deichman åpner også sommerbibliotek i parken denne sommeren. Når forbudet for grilling opphører, så vil det også være mulig å grille mat i parken.

Mer informasjon om sommerbiblioteket i parken:

https://deichman.no/aktuelt/%C3%85rets%20sommerbiblioteker_32b05abb-19db-4edd-9b01-b3c60abce3bf

Bildet viser pavljongen i Hvervenbukta
Vakre Hvervenbukta. Bilde: Jørgen Rist, Oslo kommune.

Hvervenbukta, kunstutstillinger i paviljongen.

Hvervenbuktas strandpaviljong har endelig åpnet dørene etter mange års stengning. KunstKALL arrangerer "Kortreist Kunst i Paviljongen" fra 6. juli til 2. august. Besøkende kan oppleve utstillinger, workshops og pop-up events med keramikk, foto, tekstil og billedkunst. En unik kunstfestival ved strandkanten du ikke vil gå glipp av.

Mer informasjon her:
https://www.hvaskjerioslo.net/strandpaviljongen-i-hvervenbukta

Branntårnet i Grønliåsen

Utforsk Grønliåsen branntårn, som ruver majestetisk mellom Kolbotn/Hauketo og Bjørndal. Dette imponerende tårnet ble reist i 2019 og erstattet det opprinnelige fra 1923. Sammen med Haukenestårnet i Oslo og Kjerringhøgda i Ski dannet det et nettverk som muliggjorde nøyaktig brannovervåkning. Med en høyde på 17 meter tilbyr tårnet flere utsiktsplattformer, slik at du kan nyte den fantastiske utsikten mot Gaustatoppen, Norefjell, Oslobassenget og til og med inn mot Sverige. Ta turen og opplev den unike blandingen av natur og historie. Start enten fra Hauketo nord for Grønliåsen eller fra Tårnåsen i sør, og følg ruten gjennom vakker furuskog og boligområder til du når branntårnet. En opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Mer informasjon her:
https://ut.no/turforslag/11121...

Vi ser barn som steller med hester utenfor stallen.
Mange har glede av hestene på Søndre Aas gård. Bilde: Bydel Søndre Nordstrand.

Søndre Aas gård og miljøsenter

Opplev magien på Søndre Aas gård og miljøsenter, som ligger på idylliske Rosenholm. Her kan du delta i en rekke spennende aktiviteter og opplevelser. Utforsk vårt dyreliv og kos deg med lek på apparatene i bakkant av ridehuset. På lørdager tilbyr vi drop-in leieridning, så grip sjansen hvis det er ledige plasser blant våre faste ryttere. Nyt deilig mat og drikke i vår sjarmerende Stabburskafe. Vi frister med rykende ferske vafler og velsmakende kaffe i ettermiddagene og i helgene. Av og til kan du også kjøpe egg og ferske grønnsaker fra gården vår. Hold øye med oppdateringer på vår Facebook-side for å få vite når disse spesielle tilbudene er tilgjengelige. Søndre Aas gård og miljøsenter ønsker deg hjertelig velkommen til en uforglemmelig opplevelse i vakre omgivelser. Kom og bli med oss, og skap minner som varer livet ut!

Mer informasjon her:
https://www.oslo.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/tur-og-friluftsliv/besoksgard-hundepark-og-viltforvaltning/besoksgarder/sondre-aas-gard-og-miljosenter/#gref

Bli med på stolpejakt!

Bækkelagets SK Orientering ønsker deg hjertelig velkommen til Stolpejakten Nordstrand og inviterer deg til å bli med å oppdage og utforske hele 120 stolper spredt rundt i bydelene Nordstrand og Søndre Nordstrand. Bli med på dette spennende eventyret og utfordre deg selv i jakten på stolpene!

Mer informasjon her:
https://stolpejakten.no/arrang...