Sirkusmagi i Skilpaddeparken på Mortensrud
Beboere og ansatte i Bydel Søndre Nordstrand har laget egen sirkusby femte år på rad.
Aktuelt / Publisert: 25.09.2023
Av Bydel Søndre Nordstrand
Sirkusmagi med telt og caravaner med profesjonelle sirkusartister. I en hel uke har innbyggere i Bydel Søndre Nordstrand forvandlet Skilpaddeparken på Mortensrud til et sentrum for akrobatikk og sirkuskunster.
For femte år på rad har innbyggere på Rudshøgda og Mortensrud engasjert seg for at nærmiljøet får oppleve sirkusmagi – og det i eget nabolag. Barnehager, skoleklasser, naboer og andre nysgjerrige har fylt sirkusteltet med tilskuere hele uka. Når sirkuslandsbyen rigget ned på søndag hadde nærmere 1400 små og store publikummere vært innom den spennende landsbyen.
Forestillingene ble satt opp av Cirkus Xanti. De har samlet profesjonelle sirkusartister fra hele verden med støtte fra Oslo sør-satsingen i Bydel Søndre Nordstrand. Sirkus Stig og Henny av WakkaWakka Co er verdens største og beste insektsirkus full av magi og halsbrekkende sirkusnumre. Ai’moko av Circanario er en prisbelønnet forestilling av og med Aimé Morales (Venezuela) som har gått sin seiersgang på scener over hele verden. BARK (NO, S, DK, FI, DE) er en vandreforestilling som formes ut i fra den lokale skogen som spillested. Den handler om å knytte bånd til hverandre og til naturen rundt oss. Alt ble utført oppe i, mellom, med og rundt trær.
Mortensrud sirkusskole består av barn og ungdom fra Mortensrud, og hver kveld gjennom sirkusuka har elevene planlagt, sammen med instruktørene fra Cirkus Xanti, en feiende familieforestilling med svimlende akrobatikk, vakker dans i lufta, luft og mosjon for lattermusklene.
Sirkuslandsby på Rudshøgda
Noen høydepunkter fra årets uke med sirkus på Rudshøgda.
Om sirkuslandsbyen
I oktober 2019 arrangerte Cirkus Xanti i samarbeid med Oslo sør-satsingen i Bydel Søndre Nordstrand en liten sirkuslandsby med gratis forestillinger for nærmiljøet på Rudshøgda. I løpet av 1,5 uke hadde 2500 besøkende vært innom teltene. Sirkuslandsbyen var en stor suksess, og under pandemien ble sommersirkus og pop-up sirkus viktige opplevelser i en vanskelig tid. Interessen for uttrykksformen vokste, og Mortensrud sirkusskole ble etablert.
Sirkusskolen har siden 2022 vært drevet av foreldre, elever og sirkusartister med støtte fra Oslo sør-satsingen i Bydel Søndre Nordstrand.