Natur, kultur og fritid

Søndreboxen er åpen!

Denne uken åpnet SøndreBoxen på Mortensrud. Containeren er en "tom boks" som driftes av Oslo sør-satsingen, og skal brukes av lokale aktører i bydelen til ulike aktiviteter. Først ut til å vise fram sitt arbeid er Fadaa med en kunstutstilling.

Aktuelt / Publisert: 13.06.2023

Av Bydel Søndre Nordstrand

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Tidligere denne uken åpnet Søndreboxen på Mortensrud. Fra venstre: Khalid wad Albaih, prosjektleder for Fadaa, Anna Trageton Skofteland fra Søndre Unlimited og Abu Murang, leder for Urbant Verksted.
SøndreBoxen er åpen. På bildet er (fra venstre) Khalid wad Albaih, prosjektleder for Fadaa, Anna Trageton Skofteland, prosjektmedarbeider i Søndre Unlimited, og Abu Murang, leder for Urbant Verksted. Bilde: Bydel Søndre Nordstrand.

Containeren SøndreBoxen er endelig åpnet. Etter en del forberedelser med oppussing og dekorering er boksen klar for bruk for innbyggere og lokale aktører som trenger et lokale til å gjennomføre aktivitetene sine i. De neste månedene skal SøndreBoxen stå på Mortensrud, men den skal etter hvert flyttes rundt i bydelen.

Første aktør til å fylle containeren med innhold er Khalid wad Albaih og hans forening Fadaa. Visjonen til Fadaa er å knytte tomme lokaler til kunstnere som trenger en plass til å utøve eller vise kunsten sin.

Fra 12. juni til 20. juni får publikum muligheten til å oppleve nyskapende verk til kunstnerne i Urbant Verksted - et kunstnerkollektiv ledet av Abu Murang og som består av unge talentfulle gatekunstnere fra Bydel Søndre Nordstrand. Kunstnerne bruker sine kreative krefter til å blåse nytt liv i offentlige rom.

Mellom 22. til 30. juni viser fotograf Kari Margrethe Sabro sine verk. Den talentfulle fotografen har fanget øyeblikk fra lokalmiljøet på Mortensrud. Det er bare å glede seg!

Kan du tenke deg å ta i bruk SøndreBoxen?

Kravet for å bruke containeren er at aktiviteten eller utstillingen er for lokalmiljøet, og at utstiller har en tilknytning til Bydel Søndre Nordstrand.

Klikk her for å gjøre en booking!