Salg, servering og skjenking

Søk i tide for arrangementer i mai 

Driver du et skjenkested, har planer om et arrangement i mai og ønsker å utvide området for skjenking?  Da er det lurt å søke Næringsetaten om dette i god tid før arrangementsdatoen din.

Aktuelt / Publisert: 11.04.2024

Av Næringsetaten

Illustrasjon uteservering.
Illustrasjonsfoto. – Om våren, og særlig på 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt for kun én anledning. Bilde: Venera Beqiri Rugova / Oslo kommune.

– Om våren, og særlig på 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt. Vi minner derfor alle som allerede har en skjenkebevilling om at de kan søke om å utvide den for én enkelt anledning, sier Britha Røkenes, direktør i Næringsetaten.  

I Oslo tar det normalt ikke mer enn tre uker å få svar på en utvidelse av bevillingen for én enkelt anledning, eller arrangement. Er det mange som søker samtidig, eller det er snakk om et større arrangement eller areal, kan det ta noe lengre tid. Du søker via Næringsetatens nettsider.

Veiledning i alkoholregelverket

Næringsetaten oppfordrer også representanter for utesteder i Oslo til å ta kontakt hvis de trenger en oppfriskning av skjenkereglene og tips til god drift i travle tider. Særlig 17. mai kan ofte by på utfordringer knyttet til alkoholserveringen.