Salg, servering og skjenking

Salg og skjenking av alkohol på "røde" maidager

Mange lurer på når man kan få alkohol servert på utestedene i Oslo og kjøpe alkohol i butikk rundt de "røde" dagene i mai. Her får du oversikten.

Aktuelt / Publisert: 25.04.2024

Av Næringsetaten

Rødvin helles i et vinglass.
Skjenketidene for "røde dager" i mai varierer bl.a. etter om det er helligdag, høytidsdag eller hverdag. Bilde: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune.

Tidspunktet for lovlig oppstart av alkoholskjenking i utelivet er i Oslo som før både 1. mai og 17. mai:

  • Øl og vin (under 22 volumprosent alkohol) kan serveres fra kl. 12 begge dagene
  • Brennevin (mellom 22 og 60 volumprosent alkohol) er det lov å skjenke fra kl. 13, som på vanlige dager.
  • De samme reglene gjelder for Kristi Himmelfartsdag 9. mai og for pinsedag og 2. pinsedag 19. og 20. mai.
  • På pinseaften 18. mai er det lov å skjenke øl og vin fra kl. 8, og brennevin fra kl. 13.

Alkoholsalg i butikk:

  • Dagligvarebutikker kan selge øl og rusbrus som vanlig, fra kl. 9 til kl. 20, dagen før 1. mai og dagen før 17. mai, men kan ikke selge alkohol 1. og 17. mai.
  • Dagen før Kristi Himmelfartsdag kan dagligvarebutikker selge alkohol fra kl. 9 til kl. 20.
  • På pinseaften kan alkoholsalget i butikk skje fra kl. 9 til kl. 16.
  • På helligdagene Kristi Himmelfartsdag, pinsedagen og 2. pinsedag må alkoholsalget holdes stengt.