Skole og utdanning

Satser stort på realfag i Sommerskolen Oslo

Påmelding til årets sommerskole i Oslo begynner i dag, mandag 11. mars. I år er det en stor økning i kurs innen realfag.

Pressemelding / Publisert: 11.03.2024

Av Byrådsavdeling for utdanning

Nå starter påmeldingen til årets Sommerskole
Lek og læring i sommer: Nå starter påmeldingen til årets Sommerskole i Oslo. Bilde: Maskot / Oslo kommune / NTB.

– Mange elever strever med realfag i skolen, og Sommerskolen er en flott arena for å lære om realfag på spennende måter. Nå styrkes tilbudet av realfagskurs betraktelig, og jeg håper mange vil finne realfagsglede på Sommerskolen i år, sier byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden (H).

  • Gratis tilbud til alle elever på 1.-13. trinn som går på skole eller bor i Oslo.
  • Sommerskolen blir i år arrangert for 18. gang.
  • Kursene gjennomføres i de to første ukene etter skoleslutt og de to ukene før skolestart (ukene 26, 27, 32 og 33).
  • Påmeldingen til Sommerskolen er fra 11. mars klokka 09 til 21. mars klokka 16.
  • 8. april sendes det ut svar om man har fått plass på et kurs. Fra 9. april åpner påmelding til ledige plasser og ventelisteplasser. Her er det førstemann til mølla som gjelder.
  • Mer info og påmelding på sommerskolenoslo.no

Det vil i år være 20 realfagskurs, mot 13 i fjor. Totalt er det ca. 18.500 plasser i Sommerskolen, noe som er et løft på 500 plasser fra i fjor. Elevene kan velge mellom 78 ulike kurs i år, mot 63 kurs i fjor.

Fra dyrepasser til møbelsnekker

Rektor ved Sommerskolen, Silje Nilsen, er stolt over årets program:

– I sommer har vi veldig mange spennende kurs for både store og små, og her finnes noe for de aller fleste. Alt fra dyrepasser på Ekeberg, japanskkurs eller møbelsnekkerkurs. Det viktigste er at elevene får gode sommerminner og lærer noe nytt på en morsom måte. Vi gleder oss til å ta imot nye og gamle elever i Sommerskolen.

Det er jobbet godt med årets kurstilbud, og her vil det være noe for de aller fleste. Påmelding til Sommerskolen er åpen fra i dag, mandag 11. mars til 21. mars klokka 16.

– Jeg vil oppfordre alle foreldre til å søke plass på Sommerskolen til sine barn. Det er et stort mangfold av tilbud, så her finnes det noe som passer for de fleste, avslutter Remen Midtgarden.

Pressekontakt

for byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden
Telefon