Skole og utdanning

Samarbeidsprosjekt med Geitemyra ble en suksess!

11 ungdommer fra Ullern, i alderen 13-17 år, deltok på et juniorkokkekurs ved Geitemyra matkultursenter. Kurset varte i tre uker, med to ettermiddager i uken.

Aktuelt / Publisert: 30.09.2024 / 30.09.2024

Av Bydel Ullern

Ungdom som har mottatt diplom for gjennomført kokkekurs.
Juniorkokker fra Ullern har fått bevis på gjennomført kokkekurs! Bak: Selje Lyngset (kursleder) Foran fra venstre: Ursula Jansen , Moa Aadnesen, Helene Børs Lind, Marius Engelstad, Mads Nissen Aakvaag. Bilde: Geitemyra matkultursenter.

Kursets mål var å lære deltakerne å lage god og sunn mat til mange. Ungdommene ble valgt ut i samarbeid med bydelens samarbeidspartnere, og noen fordi de ikke fikk «vanlige» sommerjobber. Kravet for å delta var en interesse for matlaging. Deltakerne fikk lønn for kurset, og jobbmulighetene etterpå er store.

Eksamen ble holdt forrige onsdag, hvor ungdommene tilberedte og serverte sunn, bærekraftig og lekker mat til foreldre og gjester. Matlagingen gikk strålende, og maten smakte fantastisk!

Jobbmuligheter etter kurset inkluderer:

• Fritidsklubber og idrettsarenaer
• Kommunale kafétilbud for ungdom og seniorer
• Matnyttige ferie- og fritidstilbud for yngre barn
• Catering på festivaler og arrangementer med Geitmyras Juniorkokker AS
• Sommerjobb på Geitmyra
• Bruke kurset og referanser for å søke annet arbeid

Dette prosjektet var en stor suksess, og Bydel Ullern ser frem til neste samarbeid med Geitmyra Matkultursenter!

Juiorkokker fra Ullern. Ungdom.
Helene Børs Lind, Heidi Austlid (lede for Juniorkokkene AS), Marius Engelstad. Bilde: Geitemyra mat og kultursenter.