Helse og omsorg

Pensjonerte høner førte til torsdagstreff

Du har helt sikkert hørt historien om fjæra som ble til fem høns. Dette er historien om en gjeng pensjonerte høns fra Jessheim som ledet til fast torsdagstreff med egg og bacon på Seniorhuset.

Aktuelt / Publisert: 09.02.2023

Av Bydel Nordre Aker

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Fem høner på vei ut av buret sitt på jakt etter korn.
Lykkelige pensjonerte høner finner både korn og legger egg. Bilde: Oslo kommune.

Det hele begynte som et tiltak for å spre hygge og dyreterapi på Pastor Fangens vei 22 Seniorhus. Seksjonssjef for lavterskeltjenester i bydelen, Heidi Nordal, fikk i 2016 høre om noen pensjonerte høner fra Jessheim som ikke la egg lenger, og var til overs. Veien til eget hønsehus i hagen i Pastor Fangens vei var kort for Heidi som nok ligger over gjennomsnittet når det gjelder gjennomføringsevne og vilje.

Hønsehuset kom på plass til stor glede for alle med tilknytning til Seniorhuset. Det var også til stor glede for hønene som hadde det så fint at de begynte å legge egg igjen. Noe måtte gjøres med alle eggene som ble lagt, og resultatet var egg- og baconfrokost i regi av frivillige, hver torsdag. De frivillige er på folkemunne bare kalt for egg- og bacondamene, men det betyr ikke at de ikke er satt umåtelig pris på. Til tross for at hønene for lengst er historie, møter Reidun, Anne Kari og Elisabeth fortsatt opp hver torsdag og disker opp med butikkjøpte egg og bacon.

Er du senior og bor i bydelen er du hjertelig velkommen på ulike aktiviteter og møteplasser for seniorer, eller evigunge som vi også kaller oss.

Les mer om Pastor Fangens vei Seniorhus her.

Velkommen til bydelens andre seniormøteplasser på Tåsen, Kuben på Kjelsås, Ullevål Hageby og Maridalen!


Bilde av de tre frivillige damene med blomsterbuketter og seksjonsleder Heidi.
Her er damene som hver uke lager mat og god stemning i Seniorhuset Pastor Fangens vei: (fra venstre) Reidun Sandviknes, Anne Kari Øverbye og Elisabeth Seth sammen med primus motor Heidi Nordal. Bilde: Oslo kommune.