Politikk

Ny bydelsdirektør i Alna

Anders Berg tar over roret som bydelsdirektør. Med bakgrunn fra både Nærings- og handelsdepartementet og Oslo kommune, har Berg solid erfaring innen både statlig og kommunalt byråkrati.

Aktuelt / Publisert: 31.05.2024

Av Bydel Alna

Anders Berg er ny bydelsdirektør i Bydel Alna.
Anders Berg tar over som bydelsdirektør i Bydel Alna fra 1. juni. Bilde: Eivind Haugstad Kleiven.

55 år gamle Berg har røtter som strekker seg gjennom hele Oslo, fra Ellingsrud til Nordstrand, og Lambertseter hvor han har bodd de siste 26 årene. En variert bakgrunnen har gitt ham et solid perspektiv på Oslos ulike samfunnslag og behov.

Skal speile bydelen

Berg sier han vil bruke den første tiden til å sette seg grundig inn i fagfeltene som bydelen representerer. Han vil sette søkelys på å øke mangfoldet blant ledere i bydelen. Berg påpeker at det er viktig at ledelsen gjenspeiler mangfoldet blant innbyggerne for å oppnå en legitim representasjon.

Den påtroppende bydelsdirektøren maler et bilde av spennende en bydel i transformasjon.

– Det er en bydel med aktive nabolag, aktive idrettslag og en styrke i mangfoldet. Man ser også en økende satsing på innovasjon og utvikling, sier han.

Berg er imidlertid ikke blind for de utfordringene bydelen står overfor, inkludert demografiske og økonomiske utfordringer. Men er fast bestemt på å møte disse utfordringene med handlekraft og en åpenhet for å lære av sine feil.

Vil gjøre Alna til et enda bedre sted å bo

På spørsmål om hvorfor han valgte å søke seg til stillingen som bydelsdirektør for Alna, svarte Berg at det var et ønske om å utforske nye utfordringer og bli en del av et samfunn han har vært fascinert av.

– Bydelen er en stor driftsorganisasjon som leverer essensielle tjenester til byens befolkning. Jeg ønsker å være med på å påvirke og gjøre Alna til et enda bedre sted å bo og jobbe, sier Berg.

Den nye bydelsdirektøren er også opptatt av å formidle alle de gode historiene om det som oppnås ut til innbyggerne.

– Jeg håper jeg kan være en ambassadør og få frem alt de ansatte får til!

Berg starter i stillingen som bydelsdirektør 1. juni.