Helse og omsorg

Innbyggere på Tøyen nysgjerrige på Frisklivssentralen

17. mars inviterte Frisklivssentralen til Helsedag på Tøyen. Oppmøtet var godt og mange ville vite mer om hva bydelen kan tilby. Er det gratis å trene her? Hvilke aktiviteter tilbyr Frisklivssentralen? Er det mulig å få prøvetime og trene på egen hånd? Er tilbudet bare for kvinner?

Aktuelt / Publisert: 21.03.2023

Av Bydel Gamle Oslo

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
God stemning på Frisklivssentralen.
Bilde: Vladan Rovcanin.

Gratis tilbud for kvinner og menn

Frisklivssentralen tilbyr ulike aktiviteter som hjelper innbyggerne våre med å komme i gang med fysisk aktivitet, spise sunnere, styrke psykisk helse, slutte å røyke/snuse eller håndtere senfølger etter covid-19. Aktiviteter Frisklivssentralen våren 2023

Fikk du ikke med deg Helsedag 17. mars? Kom innom Aktivitetshuset K1 i Kolstadgata 1 fredag 31. mars kl. 13:00-15:00, velkommen! Møt frisklivsdeltakere, ansatte og få vite mer om våre tilbud. Les mer om Frisklivssentralen.

"Tilbudet er gratis og for alle som trenger å komme i gang med fysisk aktivitet eller livsstilsendring. Mange trener på egen hånd etter å ha deltatt på gruppetrening og individuell veiledning."
Martine, frisklivsveileder i Bydel Gamle Oslo
Vladan, frisklivsveileder er i samtale med Pål, tidligere frisklivsdeltaker
Individuell oppfølging er en viktig del av Frisklivssentralens tilbud. Bilde: Miranda Sulejmanova.

Frisklivsperiode med individuell oppfølging

Frisklivssentralen i Gamle Oslo driftes av bydelen og er et forebyggende lavterskeltilbud. Den tilbyr en frisklivsperiode på 12 uker. Perioden består av gruppeaktiviteter, kurs og individuell oppfølging.

Frisklivsperioden starter med en individuell helsesamtale for å kartlegge deltakerens behov og sammen utarbeide en plan. På denne måten får deltakeren hjelp som er tilpasset sine utfordringer.

"Vi har fokus på individuelle behov og sammen velger frisklivstiltak som passer best."
Vladan, frisklivsveileder Bydel Gamle Oslo