Gate, transport og parkering

Vårrengjøringen starter rett etter påske

Tirsdag 2. april starter årets vårrengjøring. Parkerer du i en gate må du følge nøye med på skiltingen og flytte bilen i tide.

Aktuelt / Publisert: 21.03.2024 / 04.04.24

Av Bymiljøetaten

Børstebil rengjører gatene. I forgrunnen er det et midlertidig parkering-forbudt skilt.
Husk å sjekke om det har kommet opp nye skilter der du har parkert, minst en gang i døgnet. Bilde: Bymiljøetaten / Oslo kommune.

Fra tirsdag 2. april vaskes byen gate for gate frem mot 17. mai.

Når vaskes det?

Område sentrum, vest og nord starter opp tirsdag 2. april:

  • Bydeler: Sentrum, Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene, St. Hanshaugen, Frogner, Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker, Bjerke, Grorud, Stovner, Alna og Østensjø (nord og øst for Trasop skole).

Område øst starter opp mandag 8. april:

  • Bydeler: Østensjø (unntatt nord og øst for Trasop skole), Nordstrand og Søndre Nordstrand.

Gater med parkering vil skiltes minimum 24 timer før oppstart.

"Inntauing av biler tar mye verdifull tid, og det er også dyrt og kjedelig for bileier. Reiser du bort må du sørge for at det er noen andre som kan flytte bilen for deg."
Veisjef Joakim Hjertum

På Oslo kommunes nettsider kan du søke opp gata di for å se når vi planlegger å rengjøre: www.oslo.kommune.no/varrengjoring (NB! Listen er veiledende. Parkerer du på offentlig grunn har du uansett plikt til å sjekke om det har kommet opp nye skilter minst én gang i døgnet jf. Parkeringsforskriften § 25).

  • Mer enn 25 000 tonn med grus er strødd ut i vinter
  • 1240 km med vei og 1000 km med fortau, gang- og sykkelveier skal rengjøres før 17. mai

Forsinkelser

Det kan skje at gater som er skiltet ikke blir rengjort som planlagt, enten på grunn av forsinkelser i arbeidet eller været, og disse gatene vil da bli skiltet på nytt senere. Alle gater, fortau, gang- og sykkelveier vil bli rengjort før maskinene parkeres, i tide til 17. mai.