Skole og utdanning

Velkommen til skolestart!

På mandag er det klart for skolestart i Osloskolen, og 84 500 elever begynner på skolen igjen etter sommerferien.

Aktuelt / Publisert: 17.08.2023

Av Byrådslederens kontor — Byrådsavdeling for utdanning

Barn skriver i klasserommet.
Mange har sommerfugler i magen før skolestart. Bilde: Maskot / Oslo kommune / NTB.

– Jeg er helt sikker på at mange barn og foreldre har skikkelige sommerfugler i magen før første skoledag. Jeg kan betrygge dere om at alle vil bli tatt godt imot av våre mange dyktige lærere og skoleansatte, som vil sørge for en trygg og god skolestart, sier byrådsleder Raymond Johansen.

For noen av elevene er første skoledag ekstra spennende, det gjelder spesielt de rundt 6700 førsteklassingene som nå skal starte på hovedstadens 121 grunnskoler.

"Husk hvor viktig det er at alle gjør det lille ekstra for at alle elever skal føle seg sett og inkludert."
skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll

– Jeg vil ønske alle elever og lærere lykke til med skolestart! Håper dere alle får et fint og lærerikt skoleår. Husk hvor viktig det er at alle gjør det lille ekstra for at alle elever skal føle seg sett og inkludert, sier skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll.

For oppmøtetidspunkt på første skoledag og annen praktisk informasjon om skolestart kan du sjekke ut nettsiden til skolen din.

Se oversikt over alle Oslos skoler her.

Aktivitetsskolen (AKS)

Mange av Osloskolens yngste elever går også på Aktivitetsskolen før og etter skoletid. I det kommende skoleåret skal over 25 000 elever skal være med på leken og læringen på AKS.

– Aktivitetsskolen er utrolig viktig for barns lek, læring og vennskap. Jeg er glad for at så mange barn nå får delta på dette tilbudet, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Tidligere har 1.-3. trinn, og 4. trinn i deler av byen, hatt gratis deltidsplass i AKS. Nytt av året er at alle 4. klassingene får gratis deltidsplass i AKS. Med det er AKS gratis for alle barn i alle bydeler i Oslo.

– Gratis AKS er et effektivt grep mot den økende ulikheten i Oslo, ved at barnefamilier får bedre økonomi og at alle barn får delta i leken og læringen på AKS, uavhengig av hvor mye foreldrene deres tjener, sier skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll.

Les mer om Aktivitetsskolen her.