Jobb i kommunen

Sommerjobber for ungdom

Bydel Søndre Nordstrand har utlyst sommerjobber for ungdom. 300 stillinger blant 45 ulike arbeidsplasser skal fordeles til ungdommer som søker om å få arbeidserfaring og tjene egne penger.

Aktuelt / Publisert: 28.02.2024

Av Bydel Søndre Nordstrand

To personer som sitter foran en datamaskin.
Ungdommer lærer mye av å skrive søknad og CV. Bilde: Photo by Desola Lanre-Ologun on Unsplash.

  1. En jobb kan lære deg nye ting, og du får mulighet til å utvikle deg. Kanskje får du bedre selvtillit?
  2. Du blir faktisk bedre kjent med deg selv! Du blir mer bevisst på deg selv og hvordan du reagerer i ulike situasjoner.
  3. Hvorfor sove bort sommerferien? En sommerjobb gir deg en god grunn til å stå opp. Fritid føles enda bedre, når du har gjort noe meningsfullt.
  4. Sommerjobb er en mulighet til å bidra i samfunnet og det er bra på CVen. Når du skal søke jobb senere har du mer innsikt i arbeidslivet og kan vise til tidligere erfaring.
  5. Tilhørighet! Det føles godt å høre til et sted.

Når sommeren starter om noen måneder, venter det nye muligheter. Ung i jobb har nylig utlyst sommerjobber for ungdommer som ønsker seg jobb. En god mulighet til å få ny læring, ansvar og dessuten verdifulle erfaringer som er nyttige for resten av livet.

De ulike jobbene er varierte, og skal sikre at det er "noe for alle". Både private og kommunale arbeidsplasser trenger ny arbeidskraft, for eksempel barnehager, Deichman bibliotek, Motorsenteret, Hjemmetjenesten, Sommerskolen og mer.

"Sommerjobb for ungdom gir mulighet til å oppleve mestring på et annet sted enn skole og fritid."
Rojbin, fagkonsulent i Ung i jobb

Å tjene egne penger kan være en ny opplevelse, og noen av ungdommene skal kanskje jobbe for første gang. Motivasjonen for å søke er varierte. Noen liker utfordringen, andre har et spareprosjekt, og noen trenger noe å bruke tiden sin på. Uansett er det en spennende prosess å være med på.

Men ikke alle får jobb. For selv om det er mange ledige stillinger, pleier antall søkere å være høye. I 2023 fikk litt over 400 ungdommer sommerjobb, og ca. 250 ungdommer fikk jobb i de andre skoleferiene. Totalt i løpet av året 2023 fikk 650 ungdommer jobb gjennom Ung i jobb.

Søknadsfristen for å søke sommerjobb er 31. mars 2024. Før det tilbyr Ung i jobb kurs i å skrive både CV og søknad i samarbeid med Søndre Jobbsenter. Informasjon om de ulike kursene publiseres blant annet på ungdomsredaksjonens Instagramprofil @ungisondre.

To kvinner som står ved siden av hverandre og smiler til kamera.
Renate og Rojbin fra Ung i jobb er klare for å ta i mot søknader og CV. Bilde: Des Rosiers/Bydel Søndre Nordstrand.

Praktiske tips til som søker

Ungdommene som får jobb må ha MinID eller bankID. Dersom de får tilbud om en jobb, får de nemlig tilsendt kontrakten digitalt. Kontrakten skal også signeres digitalt. I tillegg må ungdommene sørge for at de har frikort, og at de deler dette med Oslo kommune dersom de har flere arbeidsgivere.

Alle som søker sommerjobb vil få svar, men noen vil ikke få svar før tett opp mot sommerferien, da det alltid er ungdom som takker nei til stillingene.

Stillingsutlysningen finner du her

Bor du i en annen bydel? Da kan du lese denne artikkelen