Bolig og sosiale tjenester

Sommerjobb for ungdom

Ønsker du noe å gjøre til sommeren? Tjene penger til noe som er viktig for deg, og få nyttig erfaring du kan ta med deg videre i livet? Også i år utlyser Bydel Søndre Nordstrand sommerjobber til ungdom i alderen 15-19 år.

Aktuelt / Publisert: 10.03.2023

Av Bydel Søndre Nordstrand

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
John poserer i butikken han er ansatt i.
John Michael Mia Robertsen fikk deltidsjobb på Meny etter å ha hatt sommerjobb gjennom bydelen. Bilde: Turid Edvardsen.

– Vi har over 40 forskjellige arbeidsgivere i bydelen, både kommunale og private, forteller Renate Wessel-Eckhardt. Hun er ansvarlig for Ung i jobb i Bydel Søndre Nordstrand, som er bydelens tilbud for unge som søker jobb.

– De som blir tilbudt sommerjobb får jobbe i to uker. Arbeidsplassene kan være i butikk, på gård, sommerskolen, vaktmestertjeneste i borettslag, barnehager og hjemmetjenesten. Man kan komme med ønske om hvor man vil jobbe, men det kan hende man blir tilbudt jobb et annet sted. Vi innkaller ungdom til intervju før man eventuelt får tilbud om jobb.

Fikk deltidsjobb etter sommerjobbing

John Michael Mia Robertsen, 18 år, er en av de som har fått jobb gjennom bydelen.

– Jeg har hatt sommerjobb to år på rad nå. I fjor fikk jeg sommerjobb på Meny, på Holmlia senter. Etter sommerferien ville de at jeg skulle komme tilbake for å jobbe i høstferien, og da fikk jeg tilbud om videre deltidsjobb, ved siden av skolen, forteller John.

– Om jeg hadde søkt på en tilfeldig stilling i en butikk hadde det nok vært vanskeligere å få jobb. Det er mange som søker, og uten erfaring stiller man ikke så sterkt. Derfor er det fint at bydelen har disse sommerjobbene, hvor ungdom kan få erfaring fra jobblivet. – Og så er det jo deilig å tjene sine egne penger, da, sier han med et smil.

Bilde av en smilende Renate, ansvarlig for Ung i jobb.
Renate Wessel-Eckhardt, ansvarlig for Ung i jobb, i Bydel Søndre Nordstrand. Bilde: Oslo kommune.

Hjelp til å søke sommerjobb

Renate forteller at Ung i jobb hatt jobbsøkerkurs på skolene i bydelen sammen med Ung info. Her har ungdommene lært å skrive søknad og CV, hvordan å opptre på intervju.

– Sommerjobb er et springbrett til å få seg jobb videre senere, så vi anbefaler ungdom å søke. Fristen for å søke er 31. mars, så her er det bare kaste seg rundt.

Mer info om bydelens sommerjobber finner du på denne siden her: https://www.oslo.kommune.no/jo...

Jobbsenteret Din framtid har pop up-kontor i lokalene til Oslo Met på Holmlia senter. Tirsdag 28. mars kl. 14-19 kan du få hjelp til å skrive jobbsøknad.