Bolig og sosiale tjenester

Julejobber i Bydel Søndre Nordstrand 2023

Juletiden nærmer seg, og i Bydel Søndre Nordstrand har vi en god nyhet til ungdom i alderen 15-19 år. Bydelen har nå kommet med ett jobbinitiativ i julen som gir unge sjansen til å tjene egne penger, få jobberfaring og bli kjent med andre.

Aktuelt / Publisert: 23.10.2023

Av Bydel Søndre Nordstrand

Fire ungdommer som sitter inne på ett kontor og arbeider. Alle smiler foran kamera.
Ungdom fra bydelen i sommerjobb. F.v Daniel, Eris, Linh og Ruth. Bilde: Marius Pettersen, Oslo Kommune.

Ung i Jobb er Bydel Søndre Nordstrand sitt eget arbeidsprogram hvor over 500 unge får tilbud om arbeid hvert år. Mer om arbeid for unge kan du lese om her.

Ferien kan bli lang for mange og ungdom ønsker ofte å ha noe å gjøre i feriene forteller Renate Wessel-Eckhardt som leder initiativet fra bydelen.

I et samarbeid med lokalt næringsliv og andre offentlige tjenester, kan 100 ungdommer få 30 betalte timer hver med varierte og meningsfulle oppgaver. Det vil si at vi kommer over 650 ungdom i jobb i løpet av året, noe som er kjempegøy forteller Wessel-Eckhardt videre.

Mange og varierte oppgaver gjennom juleferien

Jobbmulighetene denne julen består av en rekke ulike praktiske oppgaver som maling, rydding og reparasjoner. Ungdommene kan også delta i fritidsaktiviteter med barn og unge, hjelpe eldre, arbeide i butikker og serveringssteder, samt mye mer.

I tillegg til at ungdommene får muligheten til å tjene egne penger, er julejobben en god mulighet for å få arbeidserfaring tidlig. Ungdommene vil kunne lære mye nytt og bli kjent med andre unge i lokalmiljøet. Dette gir en forståelse av arbeidslivet og kan åpne dører for fremtidige jobbsjanser.

Wessel-Eckhardt trekker fram at hun synes det er fint at så mange får mulighet til å bli kjent med arbeidslivet og så gøy at vi har så mange arbeidsplasser som ønsker å tilby ungdom arbeidserfaring.

Selvfølgelig håper hun mange unge fra bydelen søker jobb denne julen.


Søke på stillingene?

For å søke om julejobben, må man være i aldersgruppen 15-19 år og bo i Bydel Søndre Nordstrand.

Med søknadsfristen som nærmer seg, er dette en sjanse man ikke bør gå glipp av. For mer informasjon og for å søke finner du mer informasjon her:

https://2180.webcruiter.no/Main2/Recruit/Public/4718787241?language=nb&link_source_id=0


"Det er fint at så mange får mulighet til å bli kjent med arbeidslivet og så gøy at vi har så mange arbeidsplasser som ønsker å tilby ungdom arbeidserfaring."
Renate Wessel-Eckhardt, Ung i Jobb Søndre Nordstrand