Bolig og sosiale tjenester

Skullerudveien 45 pusses opp

Det tomme bygget som tidligere huset Langerud barnehage skal brukes til andre tilbud. Snart starter oppussingen, men det er ikke bestemt hvilke tjenester som flytter inn.

Pressemelding / Publisert: 09.06.2023

Av Bydel Østensjø

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Thomas Pedersen i Skullerudveien 45
Thomas Pedersen, fungerende avdelingsdirektør for velferd og fritid, utenfor Skullerudveien 45. Bilde: Mariann Engvik / Oslo kommune.

– Med 441 kvadratmeter nyoppussede lokaler, får vi gode muligheter til å etablere tilbud til innbyggere, sier Thomas Pedersen, fungerende avdelingsdirektør for velferd og fritid i Bydel Østensjø.

Tidligere har bydelen vurdert mulighetene for å bruke lokalene til et permanent dagtilbud for personer med rusutfordringer, med felles mat og aktiviteter i regi av ansatte fra bydelen. I dag har bydelen et slikt tilbud på Oppsal, men det holder til i midlertidige og uegnede lokaler.

– Det er fortsatt aktuelt at Skullerudveien 45 kan huse et tilbud til personer med rusutfordringer, men med lokaler på denne størrelsen er det også aktuelt med andre tilbud, som for eksempel fritidsklubb eller dagtilbud til personer med utviklingshemming, forteller Pedersen.

Skal involvere nærmiljøet

I første omgang skal bygget pusses opp av det kommunale foretaket Oslobygg. Om kort tid vil Oslobygg sende ut et nabovarsel om byggearbeidet som skal skje.

Man har foreløpig ikke bestemt hvilke tilbud og tjenester som skal flytte inn, men at bydelen vil ta bygget i bruk er sikkert.

– Vi vil invitere naboer og andre interesserte til informasjonsmøte så snart vi skal i gang med å avgjøre hvordan tilbudet i Skullerudveien 45 skal bli. Det er også viktig for oss å legge til rette for medvirkning der det er mulig, sier Pedersen.