Byutvikling

Skilpaddeparken er åpen!

Endelig er parken som naboer, familier, skolene og barnehagene i området har lengtet etter åpen. Skilpaddeparken blir en unik møteplass hvor lokalmiljøet kan leke, trene, lage mat og være sammen.

Aktuelt / Publisert: 27.06.2023

Av Bydel Søndre Nordstrand

I Skilpaddeparken er det trampoliner og husker.
Skilpaddeparken har fått lekeapparater etter ønske fra innbyggere. Bilde: Bydel Søndre Nordstrand.
"I Oslo sør-satsingen jobber vi med involvering og samarbeid med de som bor i området. Barnehager, AKS, elever fra Lofsrud skole og naboer har deltatt aktivt gjennom workshops og medvirkningsrunder."
Ida Meesker Kjerkol, prosjektleder for områdeløftet på Rudshøgda i Oslo sør-satsingen.

På åpningen av Skilpaddeparken ble det feiret at uteområdet som ingen la merke til nå er en park fylt med benker, griller og mennesker! Gresset er grønt, og leke- og treningsapparatene står klare til å utfordre de som tør.

Prosjektet har kostet om lag 26 millioner kroner, og er finansiert av Oslo sør-satsingen i Bydel Søndre Nordstrand. Bymiljøetaten er tiltakshaver og entreprenør er Braathen landskapsentreprenør som har gjennomført anleggsarbeidet med tilnærmet 100 prosent utslippsfrie maskiner. Byggingen av parken starten i fjor høst (2022), men de første stegene i prosessen ble tatt da det ble utført en stedsanalyse for Bjørnerud i 2018.

"Bydelsparker som Skilpaddeparken bidrar til at folk møtes på tvers av bakgrunn og alder. Her kan man treffe naboer, familie og venner."
Arild Hermstad, byråd for byutvikling.

Aktiviteter i sommer

Det er flere lokale aktører som skal ha faste aktiviteter i Skilpaddeparken i sommer. For eksempel biblioteket Demo Mortensrud som kommer med sitt sommerbibliotek. Hele nærmiljøet, men også alle andre som bor i bydelen og andre steder i Oslo, bør tar turen innom for å se og oppleve den fine og grønne bydelen som både har sjø, skog og urbane parker.


Alle var invitert til å delta på åpningsfest for Skilpaddeparken.
Mange fra nærmiljøet kom for å delta på åpningsfesten. Bilde: Bydel Søndre Nordstrand.

Variert innhold

Midt i Skilpaddeparken er det en grillplass under tak med både utemøbler og lademuligheter for mobiltelefon. Tre hyttebenker er designet i samarbeid med elever fra Lofsrud skole. Videre finner man lekeapparater, treningsapparater, sitteamfi, hengekøyer og drikkefontener. Belysningen er oppgradert, og det går en turvei gjennom parken. Skilpaddeparken har en gressplen for fri aktivitet og akrobatikk. Sirkusskolen på Mortensrud har brukt området i flere år allerede.

Mange av materialene i parken er gjenbrukt, blant annet steindekket i grillplassen og jernbanesvillene som sitteamfiet er laget av. Bymiljøetaten i Oslo kommune er opptatt av å gjenbruke når de kan, noe som positivt for miljøregnskapet, bidrar dette også til en bedre helhetsopplevelse for alle som skal bruke parken.

Ulike treningsapparater gjør at man kan få en god treninsøkt i Skilpaddeparken.
I Skilpaddeparken kan man trene på treningsapparater. Bilde: Bydel Søndre Nordstrand.