Natur, kultur og fritid

Oslo kommunes ferieaktiviteter til barn og unge

Oslo kommune har et mangfold av ulike aktiviteter for barn og unge i ferien. Her finner du en oversikt over tilbudene.

Pressemelding / Publisert: 22.06.2023

Av Byrådslederens kontor — Byrådsavdeling for kultur og næring — Byrådsavdeling for utdanning — Byrådsavdeling for sosiale tjenester

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Barn i aktivitet.
Kommunen og frivilligheten har mange tilbud til barn og unge i sommer. Bilde: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune.

– Jeg er stolt over at Oslo kommune gir et så bredt tilbud til barn og unge i løpet av sommeren. Sommerferien kan bli lang og krevende om man ikke har noe å gjøre. Derfor er det viktig for oss å tilby spennende sommeraktiviteter der barn og unge får fine sommerminner i trygge omgivelser, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap.

– Det er fantastisk å se at kommunen hjelper flere tusen ungdommer med å komme i jobb hver sommer. Sommer- og feriejobb er arenaer for mestring og læring, der ungdom får ansvar og lærer å ta ansvar. Ungdommene får erfaringer med arbeidslivets forventninger, krav og rettigheter, som de kan ta med seg når de skal søke jobb senere, sier Usman Mushtaq, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

– Vi har sett at gratis idrettssommer gjør at idretten får med mange barn som ellers ikke ville blitt med. Når det er gratis, lavterskel og lekbasert, ledet av lokale ungdommer barna ser opp til, får man til å inkludere flere. Og det får effekt lenge etter sommeren - mange av barna blir med videre i klubben resten av året. Sommeridrett har gitt en skikkelig rekrutteringsboost for idretten - det trengs! Sier Omar Samy Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Sommerskolen

Sommerskolen Oslo er et gratis tilbud til barn og unge i Oslo. Kursene er tilpasset alle årstrinn, fra 1.-10. trinn og for elever og lærlinger i videregående opplæring. Kursene foregår de to første og siste ukene av skolens sommerferie, og gir et tilbud til nesten 19 000 barn og unge. Det er fremdeles noen ledige plasser til enkelte kurs i uke 32.

Les mer om Sommerskolen her og på sommerskolen.no

Jobb til unge i sommer

Alle bydelene har jobb til unge i sommer. Tilbudet er populært, og det er stor konkurranse om de rundt 3000 jobbene i sommer (totalt 4000 gjennom året). De fleste ungdommene er i ungdomsskole - og videreskolealder. Noen er også litt eldre. Ungdommene jobber i 2-3 uker.

Fristene for å søke om sommerjobb er gått ut, men noen bydeler tilbyr deltidsjobb og feriejobber gjennom hele året.

Kontakt bydelen for mer informasjon om jobb til unge.

Fritidsklubber

I skoleferien stenger de fleste bydelene sine fritidsklubber, og tilbyr i stedet mange og ulike ferieaktiviteter for bydelens barn og ungdommer. Dette kan være turer og opplevelser, grilling, badeland, Tusenfryd, klatrepark og mer. Noen krever påmeldinger, andre ikke. De aller fleste aktivitetene er helt gratis.

Sommeridretten

Idrettslag over hele byen vil ha mange aktiviteter i sommermånedene. Gjennom fire uker vil de arrangere en rekke spennende aktiviteter for barn og unge fra 6-19 år. Her er det lave deltakerutgifter og ingen krav om medlemskap i idrettslaget. Idrettslagene vil også gi svømmeopplæring til hele 4500 barn i løpet av sommeren.

Les mer om tilbudene til Sommeridretten i din bydel og meld deg på her.

Sommertilbud i bydelen

Bydelene arrangerer en rekke spennende aktiviteter for barn og unge i sommer.

Sjekk ut tilbudet i din bydel her.

Sommeraktiviteter på Deichman

Alle bibliotekene holder åpent gjennom sommeren. Det å låne bøker er gratis og det samme gjelder arrangementer og aktiviteter på bibliotekene. Det er også flere egne sommerbiblioteker.

Deichman Bjørvika arrangerer Beach Club hver ukedag fra 23. juni til 25. juli, med mange spennende aktiviteter for ungdom.

Følg med her for mer informasjon om sommertilbudet til Deichman.

Sommerleir på Hudøy

Oslo Kommune og Kirkens Bymisjon Oslo samarbeider om å arrangere sommerleirer for barn opp til 18 år på Hudøy. Denne sommeren vil rundt 1370 deltakere skape gode sommerminner gjennom 36 leire. Påmeldingsfristen har gått ut.

Les mer om sommerleir på Hudøy her.

Popsenteret

Popsenteret har gratis inngang i museet og studioene i hele skoleferien for alle under 18 år. Tegnekonkurranse for alle, aktiviteter i utstillingene, spill inn låt i studio og mye mer.

På Popsenteret kan barna gå bananas og lære sangen og dansen fra fjorårets MGP-vinner “Give That Wolf a Banana”, og lage et forrykende sceneshow. Man kan være med på ukeskurs i DJ-ing og sampling, og lære improvisasjon av Oslo Orientalske Orkester. FeriePop har både gratis aktiviteter, og program der man må kjøpe billett. 1100 barn går gratis bananas i regi av AKS.

Les mer om sommertilbudet til Popsenteret her.

Øvingshotellet

Øvingshotellet har gratis øvingsrom i hele skoleferien for alle under 18 år.

Book øvingsrom her.

Rommen Scene

Rommen scene har gratis arrangementer for barn og barnefamilier i sommer:

  • Uteteater 27/6: «Agentene og det sjukt farlige oppdraget»
  • Legodager 5/7 og 6/7: Rommen Scene fylles med 250 kg Lego, og vi bygger
  • Sommerkino: Legofilmen
  • Tryllekunster Davido kommer på besøk 11/7 og 3/8
  • Sirkus med Flying Seagulls 8/8 og 9/8
  • Det blir også sommerkino i august
  • Les mer og meld deg på her.

Kulturskolens ferietilbud

Kulturskolen har dansekurs, kunstverksted og et eget sommerskoletilbud som heter Art Camp. Der kan deltagerne velger et kurs de går på hele uka. Det er ulike kurs som går parallelt som gjør at flere barn kan gå sammen, men velge litt forskjellig aktivitet.

Det er fortsatt noen ledige plasser.

Les mer og meld deg på her.

Munchmuseet

Munchmuseet er gratis for barn og unge. Det er også gratis for voksne på onsdager etter 18:00. Det er mange ting å oppleve med barn på museet.

24. juni feirer Munch Ung at sommeren har begynt. Les om det her.

Les om sommertilbudet til Munchmuseet her.

Sommer på Vigelandsmuseet

Vigelandsmuseet har gratis inngang for alle under 18, og mange aktiviteter for store og små. Museet har gratis familieverksted i deler av juli, og gir ut et gratis aktivitetshefte for familier som kommer på besøk.

Vigelandsmuseet har også gratis kunstverksteder i samarbeid med Kulturskolen, men disse kursene er nå fulle.

Les mer om tilbudet til Vigelandsmuseet her.

Pressekontakt

For byråd for oppvekst, Sunniva Holmås Eidsvoll

kommunikasjonsrådgiver Karen Mjør
Telefon

For byråd for integrering, Usman Mushtaq

kommunikasjonsrådgiver Nasim Ahzami Raknerud
Telefon

For byråd for kultur, Omar Samy Gamal

kommunikasjonsrådgiver Beate Synnøve Svenningsen
Telefon