Politikk

Oslo arrangerer internasjonal konferanse om håndtering av terrorangrep

Oslo er vertskap for en konferanse om forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme. Temaet for konferansen er byers håndtering av terrorangrep.

Pressemelding / Publisert: 08.05.2023

Av Byrådslederens kontor

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Konferansen holdes 10.-12. mai 2023 i Oslo rådhus, og er et samarbeid mellom Oslo kommune og Strong Cities Network. Strong Cities Network er et globalt nettverk for byer som samarbeider om temaer mot radikalisering og ekstremisme. Konferansen samler nær 80 politikere, eksperter, politi, helsearbeidere og forskere fra en rekke europeiske og amerikanske byer for å dele erfaringer og gode eksempler.

En unik mulighet

Byrådsleder Raymond Johansen ønsker at Oslo skal dele egne erfaringer om håndteringen av terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22.07.11 og angrepet utenfor London Pub 25.06.22. Konferansen er en unik mulighet for de som jobber med forebygging av radikalisering, ekstremisme og hat, samt kriseberedskap og krisehåndtering til å utvide sitt internasjonale nettverk og få faglig påfyll fra ledere og eksperter fra Europa og Nord-Amerika.

Resultatene fra konferansen vil danne grunnlag for Strong Cities nye verktøykasse og vil bli presentert til høsten under åpningen av FNs generalforsamling i New York.

Pressekontakt

Byrådslederens kontor
Telefon