Natur, kultur og fritid

Vil dyrke fram unge gründere i Groruddalen

Ungdom i Groruddalen skal gjennom et nytt gründer-prosjekt lære å dyrke sine idéer og interesser fram til en lønnsom virksomhet. 1.februar var det lanseringsfest for Startupsenteret på Stovner.

Aktuelt / Publisert: 02.02.2023

Av Bydel Stovner

Prosjektleder for Startupsenteret, med Ilwaad (18) og Ridwan (18) som skal delta på Startup-programmet.
Prosjektleder for Startupsenteret, med Ilwaad (18) og Ridwan (18) som skal delta på Startup-programmet. Bilde: Sarah Perstorff.

– Jeg har søkt på Startupsenteret fordi jeg her kan få jobbe med andre folk, få nye ideer og utvikle meg. Jeg har lyst til å lære å dyrke lidenskapen min, sier Ridwan (18) fra Veitvet. Han er interessert i salg og eiendom, og har oppstart av bank som en idé.

Startupsenteret er et prosjekt i Bydel Stovner, men har ungdom i alderen 16-25 år i Groruddalen som målgruppe. Startupsenteret samarbeider med Stovner jobbsenter for unge, der lanseringsfesten ble holdt.

Til stede på lanseringa var Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid, inkludering og sosiale tjenester:

– Vi trenger folk som lager flere arbeidsplasser i Oslo. Her på Startupsenteret kan dere komme med både gode og dårlige ideer og få hjelp til å utvikle og forbedre dem. Når det blir vanskelig, får dere hjelp. Jeg gleder meg til å se hva som kommer ut av Startupsenteret.


> Hjelper ungdom med å sette ord på sine interesser, og lærer dem å tjene penger på lidenskapen sin

> Et gratis opplæringsprogram, er tilknyttet Stovner jobbsenter for unge

> Bruker sosiale medier for å kommunisere med lokal ungdom

> Prosjektet er støttet med 1,4 millioner kroner av byrådet i Oslo kommune, ved byrådsavdeling for næring og eierskap, og byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester

> En mulighet for ungdom til å finne en alternativ karriére-vei og et tiltak som kan forebygge utenforskap

> Samarbeider med videregående skoler i Groruddalen som har entreprenørskap og bedriftsutvikling som programfag, som Stovner videregående

Kreative ungdommer

Sju ungdommer skal delta i Startup-programmet fra 1.februar. Programmet har fem workshops, der deltakerne blant annet skal lære om visjoner, kundeforståelse, bygge nettverk og hvordan skaffe penger til sin idé.

– Vi har mange kreative ungdommer i Groruddalen, med gode ideer som trengs å bli tatt seriøst. Her får de støtte til å tro på seg selv og utvikle lidenskap til noe lønnsomt, sier prosjektleder for Startupsenteret, Mi Le Hagen.

Leder for Stovner bydelsutvalg, Rashid Nawaz, ser Startupsenteret som en spennende mulighet for lokal ungdom:

– Jeg er så stolt av ungdommene i bydelen vår, og veit at det bor så mye i dem. Noen ungdommer faller ut av skole og jobb, jeg håper Startupsenteret kan være en mulighet for dem, og bidra til å forebygge utenforskap.

Ilwaad (18) fra Stovner går på robotikk-linja på Kuben videregående skole, og deltar i Startup-programmet:

– Her skal jeg bruke fritiden min til å lage noe som kan gi meg en drømmeframtid. Jeg ønsker å få veiledning til å lage en app som kan være nyttig for samfunnet, sier hun.

Rashid Nawaz, leder for Stovner bydelsutvalg, og Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, sto for den offisielle åpninga av Startupsenteret.
Rashid Nawaz, leder for Stovner bydelsutvalg, og Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, sto for den offisielle åpninga av Startupsenteret. Bilde: Sarah Pierstorff.