Vann og avløp

Vanningsrestriksjoner i Oslo opphører

Oslo kommune opphever restriksjoner om bruk av hageslange og spreder til vanning.

Aktuelt / Publisert: 10.07.2023

Av Byrådslederens kontor — Vann og avløp

Vann- og avløpsetaten innførte restriksjoner mot hagevanning 6. juni 2023 i hele Oslo. Restriksjonene er opphevet fra og med mandag 10. juli kl. 12.00. Det betyr at du nå kan bruke hageslange og spreder til hagevanning ved behov.

Vi oppfordrer fortsatt til bevisst og moderat vannbruk. Vannforbruket i Oslo har gått ned som følge av restriksjonene. Det har kommet mer regn og flere er bortreist i ferien, noe som gir mindre belastning på byens vannledninger fordi færre vanner hagene. I tillegg er Skullerud vannbehandlingsanlegg igjen i full drift, og vannkvaliteten er testet og tilfredsstiller alle krav. Dette gjør at Oslo kan gå tilbake til normalsituasjon for vannbruk.

- Vi ser at vannforbruket har gått ned, og det er vi veldig glade for. Jeg vil samtidig oppfordre til videre bevissthet rundt eget vannforbruk. Vann er en sårbar og dyrebar ressurs som vi ikke må ta for gitt, sier assisterende avdelingsdirektør i Vann- og avløpsetaten Frode Hult.

En hagespreder bruker 1000 liter vann i timen, som er mer enn 6 ganger det én person bruker i døgnet.

- Vi oppfordrer folk til ikke å vanne mer enn det som er nødvendig, og helst ikke på dagtid når sola uansett fordamper det meste av vannet, sier Frode Hult.

Sommeren er en kritisk periode med tanke på tørke og lite nedbør. Oslo kommune følger situasjonen nøye når det gjelder vannbeholdningen og distribusjon av drikkevann.

I dag sender Oslo kommune ut en e-post til alle byens innbyggere om at vanningsrestriksjonene opphører.

Kontaktinformasjon

Jean-Yves Gallardo

Kommunikasjonssjef i Vann- og avløpsetaten

Mobil: 99 28 96 29 - jean.yves.gallardo@vav.oslo.kommune.no