Politikk

Undersøkelse i Energigjenvinningsetaten

På oppdrag fra Byrådsavdeling for miljø og samferdsel har PwC gjennomført en undersøkelse av arbeidstid, anskaffelser og ansettelser i Energigjenvinningsetaten (EGE). Rapporten er nå levert.

Pressemelding / Publisert: 25.10.2019

Av Byrådslederens kontor

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Revisjonsfirmaet PwC ble engasjert for å undersøke etaten for forhold tilbake i tid på bakgrunn av varsler og rapporter om brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

- Når jeg som byråd mottar informasjon av flere alvorlige forhold i EGE, er det mitt ansvar at det blir ryddet opp. Det er vi allerede godt i gang med. Denne rapporten er et viktig bidrag til det arbeidet, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg.

PwC-rapporten viser brudd på anskaffelsesregler og arbeidstidsbestemmelser, samt at det mangler dokumentasjon i mange ansettelser. Rapporten slår fast at EGE har hatt all fokus på drift, og at det har gått på bekostning av å følge regler og lovverk.

- Som kommune må vi klare å løse oppgavene for fellesskapet, samtidig som regler følges. Brudd på lover og regler er ikke akseptabelt. PWCs rapport vitner om at det har vært en ukultur i EGE hvor etaten har tatt lett på regelverk for anskaffelser, arbeidstid og ansettelser, sier Berg.

Rapporten viser at det har vært store utfordringer i Energigjenvinningsetaten, men viser også kraftige forbedringer i 2019.

- Rapporten viser at situasjonen er forbedret takket være metodisk arbeid fra de ansatte og ledelsen. Vi er ikke i mål, men jeg vil gi honnør til den måten etaten har tatt tak - og rydder opp. Rapporten gir oss et enda bedre grunnlag til å fortsette den jobben, sier Berg.

PwC-rapporten i sin helhet.