Natur, kultur og fritid

Suksess for musikkverksted

Denne høsten har Oslo kulturskole åpnet dørene for spennende musikkverksteder rettet mot barn mellom fire og ni år. Tilbudet har vært en stor suksess med over 400 nysgjerrige deltakere så langt.

Aktuelt / Publisert: 23.11.2023

Av Kulturetaten

Gutt spiller fiolin
Bilde: Sofi Lundin.

Introduksjon til musikk gjennom utforsking og lek

Med dette ønsket kulturskolen å gi barn en bred introduksjon til musikkens verden. Verkstedene arrangeres på Voldsløkka kulturstasjon, flere lørdager i løpet av semesteret. Hver lørdag er satt av til opplæring innen ett eller to instrumenter. Under samlingene legges det vekt på samarbeid, utforsking og lek. Gjennom høsten får barna prøve seg på ukulele, sang og rytmeinstrumenter, cello, fiolin, folkesang og hardingfele.

– Vi vil skape et læringsmiljø som fremmer mestring, samtidig som det legges til rette for læring av grunnleggende musikalske ferdigheter, forklarer undervisningsleder Patrick Sørensen.

"Vi ønsker å senke terskelen for å utforske kulturskolens tilbud."
Patrick Sørensen, undervisningsleder i Oslo kulturskole

Stor fleksibilitet

Det unike med tilbudet er fleksibiliteten det gir deltakerne. Barna har muligheten til å velge hvilket verksted de ønsker å delta på, enten det er ett eller flere. Det er lett for foreldrene å melde på barnet ved å fylle ut et enkelt skjema på forhånd.

Prosjektet har under en prøveperiode i høst vært gratis. Etter jul vil det koste 100,– per gang. Da vil det også bli utvidet med flere instrumenter.

– Vi ønsker å senke terskelen for å utforske kulturskolens tilbud. Dette er en åpen invitasjon til alle nysgjerrige unge sjeler som ønsker å utforske musikkens magi og prøve seg på ulike instrumenter i en støttende og inspirerende atmosfære, sier Sørensen

  • Fra 4 til 9 år
  • På Voldsløkka kulturstasjon i Uelands gate 85, inngang D
  • Arrangeres på utvalgte lørdager i semesteret
  • 100,– per barn, 50,– for søsken. Betaling ønskes via Vipps (gratis frem til jul)
  • Mer informasjon og påmelding