Gate, transport og parkering

Raskere rabatt på kollektivbilletter

Kollektivreisende i Oslo og Akershus oppnår nå raskere rabatt på enkeltbilletter enn tidligere.

Pressemelding / Publisert: 27.06.2023

Av Byrådsavdeling for miljø og samferdsel

Mann drikker kaffe og leser bok mens trikken passerer.
Jo mer du reiser, dess billigere blir billetten. Bilde: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune.

Med billettypen Reis får man nå over 20 prosent rabatt etter bare 7 reiser. Tidligere måtte man reise 15 ganger for å oppnå denne rabatten.

– For byrådet har det vært høyt prioritert å kutte billettprisene på enkeltbilletter med 20 prosent, altså til en gjennomsnittpris på 32 kr. Ruter har beregnet at folk i snitt har betalt litt mer enn dette. Derfor endrer vi nå rabattkurven slik at man raskere får økt rabatt, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG).

Femten år siden prisen ble satt ned

– Med Reis har vi redusert prisen på enkeltbilletter for første gang på femten år. Å kutte kollektivprisene er viktig for alle, men aller mest for dem som har minst å rutte med, i en tid hvor alt annet blir dyrere, sier Stav.

Den fleksible og billigere enkeltbilletten Reis ble innført i april. Prisen på billetten blir lavere desto oftere man kjøper den. I gjennomsnitt skal de reisende oppnå 20 prosent rabatt, mens maksimal rabatt er 40 prosent.

Rabatten justeres etter hvordan folk reiser

Rabattkurven justeres av Ruter i tråd med utvikling eller endringer i folks reisemønster. Nå blir veien til høy rabatt kortere, siden andelen passasjerer med høy rabatt er noe lavere enn forventet.

Hvilke billettyper som selges og folks reisemønster varierer gjennom året. Det kan derfor bli endringer i rabattkurven fra tid til annen for å treffe målet om en gjennomsnittlig rabatt på 20 prosent.

– Reis har blitt godt mottatt, men reisemønsteret er blitt litt annerledes enn prognosene til Ruter tilsa. Derfor kan vi gi folk en raskere vei til høy rabatt, og det er jeg veldig glad for, sier Stav.

Les mer om Ruters reis-tilbud her.

Pressekontakt

Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav

Pressekontakt
Telefon