Praksiselever i rørleggerfaget er med og bygger det nye Tøyenbadet
Sofie Juliana Ojala-Andskog og Carine Storli vil bli anleggsrørleggere, og fikk montere sisterner og koble til skjult avløpssystem på det nye Tøyenbadet i praksisuken.
Aktuelt / Publisert: 02.01.2023
Av Oslo kommune
-Rørlegger er et spennende yrke fordi arbeidsdagen er variert, og man blir aldri ferdig utdannet. Vi får lære mye forskjellig, og har også mulighet til å velge å bli servicerørleggere, sier Ojala-Andskog.
Kvinneandelen i bygg- og anleggsnæringen har de siste årene ligget på rundt 9 prosent totalt sett, og om lag 2 prosent kvinner på fagarbeidersiden. Dette bildet kan se ut til å endre seg, da andelen jenter som i år søkte seg til bygg- og anleggsteknikk økte til 11 %.
-Hvis vi skal klare å rekruttere flere jenter så er det viktig å vise at det er andre jenter i bransjen, og at vi også kan jobbe som rørleggere, sier lærling Maria René Hansen fra Bærum rørleggerbedrift.
Hun var blant dem som fulgte praksiselevene gjennom arbeidsuken. Hansen mener at rollemodeller har mye å si for hvilket yrke man velger, og kjente selv en kvinnelig håndverker som oppfordret henne til å velge et yrke i næringen.
Vi i Oslobygg jobber for en mangfoldig og inkluderende bygge- og anleggsnæring, og heier på entreprenører som Bærum rørleggerbedrift, som bidrar til å rekruttere til næringen ved å prioritere praksiselever og lærlinger.