Koronaviruset

Oslo styrker testkapasiteten

Tirsdag denne uken nådde Oslo det nasjonale målet for testkapasitet, som innebærer at kommunen skal kunne teste 1,5 prosent av befolkningen i løpet av en uke. Nå styrkes testkapasiteten ytterligere.

Pressemelding / Publisert: 21.08.2020

Av Byrådslederens kontor

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Vi publiserer jevnlig oppdateringer over tiltak mot og håndtering av koronasmitte. Innholdet i denne pressemeldingen kan derfor være utdatert.

– Tirsdag denne uken testet vi 1500 personer. Per i dag har vi testkapasitet på ca. 1700 per dag, og vi øker kapasiteten ytterligere. Oslo har nådd statens mål for testkapasitet på 1,5 prosent, sier helsebyråd Robert Steen.

Økt testkapasitet vil gjøre at ventetiden blir kortere. Per i dag har kommunen en ventetid på mellom en til fire dager for å få avlegge koronaprøve i Oslo, og de fleste får nå time i løpet av en dag eller to.

– Ventetiden skal ytterligere ned, slik at vi når målet vårt om maks to dagers ventetid på å få avlagt prøve, sier helsebyråd Robert Steen.

Flere tiltak kommer på plass

Helsebyråden forteller at kommunen vil fortsette å sette inn tiltak for å øke testkapasiteten i tiden fremover.

– Vi har allerede utvidet åpningstidene på teststasjonene og vi har åpnet flere nye teststasjoner, blant annet på Hjortneskaia og Blindern (i samarbeid med SiO). På Aker åpnes en ny testlinje, noe som innebærer at vi fra mandag kan teste ytterligere 500 personer per dag, sier Steen.
Oslo kommune har helt siden koronautbruddet samarbeidet med private aktører om blant annet testing. I dag har Helseetaten inngått avtaler med Dr. Dropin og Aleris, og er i dialog med flere private leverandører for å sikre at flere kan få teste seg raskt.

Smittetall

Denne uken har antall nysmittede variert fra 7 til 28 per dag. Oslo kommune følger situasjonen nøye, og har stor oppmerksomhet på testing og smitteoppsporing.

Ingen nye smittetilfeller på sykehjemmene i Oslo

Per nå er det ingen nye smittede på sykehjemmene i Oslo. Ingen beboere har hatt smitte eller koronarelaterte dødsfall siden 1. juli.

Pressekontakt for helsebyråd Robert Steen

Byrådssekretær Per Anders Torvik Langerød
E-post: per.anders.langerod@oslo.kommune.no
Mobil: 992 57 149