Koronaviruset

Oslo kommune hever beredskapsnivået

Den nye virusvarianten Omikron gjør at vi hever beredskapsnivået til nivå 3, som er det høyeste nivået vi har, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). 

Pressemelding / Publisert: 30.11.2021

Av Byrådslederens kontor

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Økt beredskap betyr at det igjen settes sentral kriseledelse i Oslo kommune, for å sikre effektiv informasjonsdeling, felles situasjonsforståelse og koordinering.

Over 87 prosent av befolkningen over 18 år i Oslo fullvaksinert. 90 prosent har fått minst én dose. Nesten 60 prosent av de over 65 i Oslo har fått tredje dose. Før jul håper byrådet å være i gang med tredje dose av de mellom 45-65 år.

– Den gode vaksinedekning, gjør at situasjonen i Oslo nå er en helt annen enn tidligere i pandemien. Nå kan vi holde samfunnet åpent, samtidig som vi beholder kontroll over situasjonen. Men la det ikke være noen som helst tvil om følgende: Oslo kommune tar denne situasjonen på det aller største alvor. Vi har iverksatt en rekke tiltak den siste tiden, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

24. november innførte byrådet i Oslo nye koronaråd og forsterkede tiltak. Byrådsleder ba Oslofolk nok en gang om å bruke munnbind på kollektivtrafikk, taxi, kjøpesenter og butikker.

Det er også satte også i gang massetesting på skolene fra 5-10. klasse. En utvidelse av massetestingen er til vurdering. I tillegg intensiveres vaksinasjonsarbeidet og testkapasiteten rustes opp.

– Nå innfører vi overvåking av munnbindbruken, og dersom anbefaling ikke er nok, vil vi vurdere et påbud. Situasjonen kan endre seg. Og det kan skje fort. Mutasjoner har flere ganger endret spillereglene. Er det noe dennepandemien har lært oss, så er det nettopp det, avslutter Johansen.

Pressekontakt

E-post: media@byr.oslo.kommune.no / +47 99 28 90 90 (kun taleanrop, ikke SMS)

Se pressekonferansen her:

Opptak fra pressekonferansen 30.11.21

Byrådslederens tale fra pressetreffet

Gå til Byrådslederens tale fra pressetreffet 30.11.21

Kontakt kommunen

Ta kontakt om du har spørsmål om tiltakene