Politikk

Oslo kommune gir 10 millioner kroner til Flyktninghjelpen i forbindelse med krigen i Ukraina

Oslo kommune gir økonomisk støtte til Ukraina. Pengene skal gis via Flyktninghjelpen. Et bidrag fra Oslo kommune til det humanitære arbeidet i Ukraina vil vise støtte til det ukrainske folket og Ukraina.

Pressemelding / Publisert: 05.03.2022

Av Byrådslederens kontor

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Krigen i Ukraina er en humanitær katastrofe. Ifølge FN har over 1 million mennesker flyktet til nabolandene den siste tiden, og tallet stiger for hver dag som går. Behovet for hjelp er stort, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Flyktninghjelpen er Norges største humanitære organisasjon, og har vært tilstede i Ukraina siden 2014.

– Alt for mange kvinner og barn er på flukt og de trenger hjelp nå. Det kan ikke vente. På vegne av hele Oslo viser vi solidaritet med mennesker på flukt fra en meningsløs krig på vårt eget kontinent, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

– Folk er på flukt fra bomber og skudd ikke langt fra der vi bor, da må vi hjelpe som best vi kan og et bidrag til Flyktninghjelpen er en liten del av alt det vi nå må stille opp med, sier byråd for finans, Einar Wilhelmsen (MDG).

– Vi er alle dypt berørt av det som skjer i Ukraina. Det er i stunder som dette vi ser det beste med Oslo og Norge. Når det er alvor står vi sammen. Vi må gjøre alt vi kan for å hjelpe et europeisk land og et folk i en akutt krise, sier gruppeleder i Høyres bystyregruppe, Anne Haabeth Rygg.