Koronaviruset

Nå åpner Oslo

Byrådet i Oslo opphever den lokale koronaforskriften med umiddelbar virkning. Det innebærer at Oslos befolkning kan følge nasjonale bestemmelser og råd, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Pressemelding / Publisert: 24.09.2021

Av Byrådslederens kontor

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16:00. Med bakgrunn i dagens situasjon, signaler fra sentrale smittevernmyndigheter og vurderinger fra smittevernoverlegen har byrådet kommet til at Oslo kommunes forskrift om forebygging av koronasmitte oppheves.

Last ned opphevingsvedtaket fra byrådet (PDF)

– Det betyr at vi kan stå nærmere enn en meter og vi trenger ikke lenger å bruke munnbind. Det betyr antallsbegrensingene opphører. Det betyr at vi igjen kan gi hverandre en god klem. Jeg oppfordrer alle til å ta i bruk kollektivtransporten, kulturtilbud og uteliv. Sammen får vi i gang arbeidslivet, hverdagslivet og kulturlivet, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Smittetrykket i Oslo har vært nedadgående de siste ukene. Det er få mennesker innlagt på sykehus, og vaksinegraden øker jevnt og trutt. Oslo opphever nå den lokale forskriften, og de nasjonale reglene vil gjelde i Oslo.

– Endelig går pandemien mot slutten. Dette har vi ventet på lenge. Oslofolk har vært utrolig tålmodige, fulgt regler og råd, og slått ned smitten igjen og igjen. Jeg vil benytte anledningen til å takke hele Oslos befolkning for alt dere har gjort gjennom halvannet år. Vi har hele tiden sagt at vaksinene er veien ut av pandemien. I Oslo har vi satt over 1 million vaksiner, over 83 prosent av de over 18 år er ferdigvaksinert, og tar vi med de som er delvaksinerte er det nesten 89 prosent, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Råd til innbyggere

  • Vaksiner deg mot korona, hvis du ennå ikke har gjort det. Husk å ta begge vaksinedosene hvis du er over 16 år.
  • Hvis du er i en risikogruppe, ta influensavaksine i år.
  • Vær hjemme når du er syk, og test deg for korona ved symptomer.
  • Si fra til dine nærkontakter hvis du har korona.
  • Fortsett med god håndhygiene.
  • Hvis du tilhører risikogrupper, hold avstand og bruk munnbind når det ikke er mulig.

Pressekontakt

media@byr.oslo.kommune.no / +47 99 28 90 90 (kun taleanrop, ikke SMS)

Kontakt kommunen

Ta kontakt om du har spørsmål om tiltakene