Natur, kultur og fritid

Magisk rådhuskonsert

Torsdag 8. februar var det fullt hus på Oslo kulturskoles rådhuskonsert. Temaet for konserten var årets byjubileum, og elevene leverte fantastiske fremføringer.

Aktuelt / Publisert: 12.02.2024

Av Kulturetaten

Rådhuskonsert
Bislett guttekor i aksjon sammen med strykere fra NOR59, blåseelever, band og solist August Stedje. Bilde: Milena Brekke / Kulturetaten.

  • For 400 år siden, 17. august 1624, brant Oslo ned, og Kong Christian 4. bestemte at den nye byen skulle bygges i nærheten av Akershus festning og at den skulle oppkalles etter han selv.
  • I tillegg er det i år 100 år siden det ble vedtatt at vi skulle få tilbake middelaldernavnet Oslo.
  • Les mer på oslo2024.no

En hyllest til byen vår

Hvert år har Oslo kulturskole konsert i rådhushallen. I år var konsertens tittel «Oslo – vår felles by», og programmet var satt sammen som en hyllest til byen vår.

– Takk til Oslo kommune, for at vi får lov til å opptre her i byens storstue, det setter jo en helt spesiell spiss på konserten. Jeg vil også få takke alle foresatte som uke etter uke følger barna til kulturskolen, og ikke minst bidrar med å motivere til øving på hjemmebane. Dere gjør en uvurderlig innsats for fremgangen vi ser hos elever som lærer et instrument eller et annet kunstfag. Det er gjerne på hjemmebane mellom timene at utviklingen skjer, sa områderektor i Oslo kulturskole, Olav Kjøk, i sin tale.


"Vi bestreber oss for å lage flest mulig konserter og forestillinger hvor mange elever får vist seg frem, for vi vet at deltakelse gir prestasjonsglede og gode opplevelser."
Områderektor Olav Kjøk
Konsert i rådhuset
Blåseelever. Bilde: Milena Brekke / Kulturetaten.

– Vi bestreber oss for å lage flest mulig konserter og forestillinger hvor mange elever får vist seg frem, for vi vet at deltakelse gir prestasjonsglede og gode opplevelser. Kulturskolene gir befolkningen tilgang til kreativ, kunst- og kulturfaglig kompetanse, og er en viktig del av den kulturelle grunnmuren i samfunnet vårt, fortsatte Kjøk.

Konsert i rådhuset
Trekkspillelever og lærer Brith Laila Ouff. Bilde: Milena Brekke / Kulturetaten.

Imponerende fremføringer av dyktige elever

Teaterelever fremførte tekster med Oslo-tematikk, og det var vakre musikalske innslag fra Steinerskolens jentekor, blåsere, strykere, pianister og trekkspillelever. Bislett guttekor, NOR59 strykeinstittut og blåseelever imponerte stort da de fremførte «Dies Irae» og «Lacrymosa» fra Mozarts Requiem, etterfulgt av Karpes «Byduer i dur», sammen med band, og solist August Djupvik Stedje.

Konserten ble avsluttet med allsang av Lars Lillo Stenbergs «Oslosangen».

Finn ut mer om Oslo kulturskoles tilbud.


Oslobilder
Kunstelevene hadde stilt ut noen arbeider som publikum kunne nyte på vei inn og ut. Bilde: Milena Brekke / Kulturetaten.