Miljø og klima

Levende gater og verdens miljødag i Homansbyen

Bydel Frogner arrangerer levende gater i Homansbyen. Fra 6. mai til 5. juni blir det spennende aktiviteter, grilling og lek i Hegdehaugsveien, i området rundt Nærmiljøhuset. Arrangementet åpner med felles dugnad og avsluttes med markering av verdens miljødag.

Aktuelt / Publisert: 27.04.2023

Av Bydel Frogner

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Nærmiljøhuset i Homansbyen
Nærmiljøhuset i Homansbyen. Bilde: Hamado Musse Gebremichael.

Levende gater i Hegdehaugsveien er en del av områdesatsningen i Homansbyen. Her vil bydelen skape et inkluderende og sosialt nærmiljø, bedre tilbud for barn og unge, og sørge for at flere får seg jobb. På det nye nærmiljøhuset kan man bli med på jobbsøkerkurs, få hjelp med lekser, slå av en prat med en av nærmiljøarbeiderne våre og mye mer.

  • 4. mai: Fellesdugnad
  • 6. mai: Åpent nærmlijøhus og markedsdag i Bogstadveien
  • 25. mai: Grilling og lek ved nærmiljøhuset
  • 5. juni: Verdens miljødag

Hege Lindtveit Frøystad jobber som miljøarbeider i prosjektet utvikling av Homansbyen. Hun gleder seg til liv og røre.

- Den 4. mai begynner forberedelsene til fire uker med liv og røre, og vi inviterer beboerne i nedre Hegdehaugsveien til dugnad og et felles måltid. 6. mai er det markedsdager i Bogstadveien og åpning av levende gater, og 25. mai blir det grillfest ved nærmiljøhuset.

Arrangementet avrundes med å markere verdens miljødag. Verdens miljødag ble startet av FN i 1972 og markeres 5. juni hvert år. Målet er å gjøre folk bevisste på klima- og miljøtematikk, og å få hele verden med i arbeidet for å nå FNs bærekraftsmål.

- Når Homansbyen arrangerer verdens miljødag blir det fult program i nærmiljøhuset. Det kommer flere frivillige organisasjoner som vil vise frem hvordan de jobber med bærekraft. Blant annet kommer Naturvernforbundet, Skattkammeret, muligens Redd Barna, og Humanistene og helt sikkert Hvite ørn, Vika og Filipstad Sportsklubb, forteller Hege, som fortsetter å ramse opp alt som skal skje. I tillegg blir det kurs, foredrag og andre aktiviteter, både på nærmiljøhuset og andre plasser i Bydel Frogner. RELOVE kommer for å lære oss å sy handlenett av gjenbrukstekstiler, MUV kreativt gjenbrukssenter kommer, og det blir plantebyttedag og omvisning i barokkhagen i Frognerparken.

Les mer om nærmiljøhuset, områdeløftet i Homansbyen, og oppdatert program for levende gater i innbyggerappen Bydel Frogner.

Appen laster du ned her:

App Store

Google Play

- Vi ønsker å vise frem de grønne initiativene i bydelen, men også å inspirere innbyggere, næringsliv og andre til å gjøre enda mer. Sammen kan vi faktisk utgjøre en forskjell, sier Hege. Med en hyggelig og inspirerende dag fylt med aktivitet, kunnskap og samhold håper vi å kunne skape enda mer motivasjon og vilje til å ta vare på vår felles klode og vårt felles nærmiljø.

Hege Lindtveit Frøystad jobber som miljøarbeider i Homansbyen
Hege Lindtveit Frøystad er nærmiljøarbeider i Homansbyen. Bilde: Hamado Musse Gebremichael.