Helse og omsorg

Kjenner du til Frisklivssentralen i Gamle Oslo?

- Det viktigste for meg har vært å kunne beholde den jobben jeg har, sier Line, tidligere frisklivsdeltaker.

Aktuelt / Publisert: 06.03.2023

Av Bydel Gamle Oslo

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Line har fått hjelp av Frisklivssentralen til å komme i gang med utetrening.
Line har kommet i gang med utetrening. Bilde: Miranda Sulejmanova.

Frisklivssentralen tilbyr ulike aktiviteter som hjelper innbyggerne våre å komme i gang med fysisk aktivitet, spise sunnere, styrke psykisk helse, slutte å røyke/snuse eller håndtere senfølger etter covid-19.

Les mer om Frisklivssentralen.

Velkommen til Helsedag i mars!

Frisklivssentralen i Bydel Gamle Oslo lanserer en kampanje 6. mars for å gjøre tilbudet kjent blant flere innbyggere. Frisklivssentralen er på Instagram og Facebook. Fredag 17. og 31. mars inviterer vi til Helsedag i Kolstadgata 1 (Aktivitetshuset K1). Her får du anledning til å bli bedre kjent med aktivitetene våre, ansatte og frisklivsdeltakere.

Frisklivsperioden hjalp Line i gang med utetrening


Line var motivert for å begynne å trene, men hun slet med utmattelse. Hun trengte faste rammer og aktiviteter som ikke var for krevende. For henne ble et lavterskeltilbud hos Frisklivssentralen løsningen.

"Jeg har fått drahjelp til å komme meg på trening og jeg har blitt sterkere fysisk og mentalt."
Line, tidligere frisklivsdeltaker

Gruppeaktiviteter hjalp Pål med å slutte å røyke

Pål var både fysisk aktiv og opptatt av kosthold før han tok kontakt med Frisklivssentralen. Likevel var det vanskelig å slutte å røyke alene.

Pål fikk hjelp av Frisklivssentralen til å slutte å røyke.
Bilde: Miranda Sulejmanova.
"Det er lettere å slutte å røyke sammen med andre i en gruppe og med en veileder enn alene."
Pål, tidlligere frisklivsdeltaker

I løpet av sin frisklivsperiode deltok Pål på røykesluttkurs i en gruppe. Han fikk individuell treningsveiledning hos en frisklivsveileder og lærte nye treningsøvelser. Han deltok også på kostholdskurs og fikk inspirasjon til et mer variert kosthold.

Tilbyr frisklivsperiode på 12 uker

Frisklivssentralen i Gamle Oslo driftes av bydelen og er et forebyggende lavterskeltilbud. Den tilbyr en gratis frisklivsperiode på 12 uker. Perioden består av gruppeaktiviteter, kurs og individuell oppfølging.

Martine og Vladan forteller at de starter med en individuell helsesamtale for å kartlegge deltakerens behov og sammen utarbeide en plan. De to er frisklivsveiledere ved Frisklivssentralen på Tøyen. På denne måten får deltakeren hjelp som er tilpasset sine utfordringer.

"Det aller fineste med å jobbe i Frisklivssentralen er å se hvor meningsfull den lille dytten vi gir til deltakerne våre er i deres liv."
Martine, veileder Frisklivssentralen Bydel Gamle Oslo