Natur, kultur og fritid

Jobbsenter for unge har åpnet på Haugenstua

Jobbsenter for unge på Stovner er utvidet med et nytt tilbud på Haugenstua. Hver tirsdag kan unge fra Haugenstua-området komme hit for å få veiledning og hjelp til å søke jobb.

Aktuelt / Publisert: 17.03.2023

Av Bydel Stovner

Gruppe med sju smilende mennesker ved siden av hverandre. Ballonger og gullpynt i bakgrunnen.
Rashid Nawaz (leder Stovner bydelsutvalg), Hodan Abdulkadir Dahir, Ramatou Hassane, Iselin Strand Glover, Usman Mushtaq, Oussama Sealiti og Adeel Mehmood. Bilde: Sarah Pierstorff.

28.februar fikk det nye jobbsenteret besøk av Usman Mushtaq, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo kommune. Her fikk han bli kjent med det nye jobbsenter-tilbudet på Haugenstua og høre om Bydel Stovners satsing på jobb for ungdom. Hovedbasen for Jobbsenter for unge på Stovner ligger rett ved Stovner-senteret.

Stovner jobbsenters unge ambassadører, Hodan Abdulkadir Dahir (17) og Ramatou Hassane (19), var også med på møtet. De unge ambassadørene er brobyggere mellom Bydel Stovner og ungdom i bydelen, og informerer og rekrutterer til jobbsenteret blant annet gjennom TikTok.

I startgropa

Det nye jobbsenter-tilbudet holder til i lokalet til ungdomsklubben Verdenshuset på Haugenstua torg. Hit kan ungdom i alderen 15 til 25 år komme for å få hjelp til alt som har med jobb å gjøre, som søknader, CV, intervjucoaching og skattekort.

– Det nye jobbsenteret er fortsatt i startgropa. Nå vil vi kartlegge hva ungdom på Haugenstua ønsker seg av aktiviteter her, og så vil vi utvikle tilbudet sammen med dem, sier Iselin Strand Glover, prosjektleder for Jobbsenter for unge Stovner.

Oussama Sealiti er prosjektmedarbeider og veileder på jobbsenteret, og skal være fast på Haugenstua fremover.

– Vi er kjempeglade for at vi har åpnet på Haugenstua. Ungdommene her er fantastiske og ivrige på å komme i gang med jobbsøkingen, sier Oussama.

Den nye avdelingen er et resultat av et innsiktsarbeid med bydelens unge. som viser at unge fra Haugenstua har lavere søkertall til Bydelens sommerjobber enn andre delbydeler.

Stovner bydelsutvalg har bedt om et jobbsenter-tilbud på Haugenstua, i forbindelse med behandlingen av Bydel Stovners budsjett for 2023.

  • Et tilbud for ungdom i Stovner bydel i alderen 15 - 25 år
  • Åpningstid: hver tirsdag fra kl.17.00 - 20.00
  • Adresse: Verdenshuset, Ole Brumms vei 1, 0979 Oslo (Haugenstua torg)