Gate, transport og parkering

Gratis kollektivtransport for barn i følge med voksne hele sommeren

Hele sommerferien, fra 21. juni til 21. august, reiser barn i følge med voksne gratis på trikk, buss, bane og båt i Oslo.

Pressemelding / Publisert: 02.06.2023

Av Byrådslederens kontor — Byrådsavdeling for miljø og samferdsel

Krabbefiske i Oslofjorden ved Huk
Sommer i Oslo med gratis trikk, buss, båt og bane for barn i følge med voksne. Bilde: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune.

Alle over 18 år med gyldig billett kan ta med seg inntil fire barn gratis hver dag hele sommeren.

– Jeg er utrolig glad for at vi nå får på plass en løsning hvor det blir gratis for voksne å ta med inntil fire barn på buss, bane og båt i sommer. I en tid der alt blir dyrere, er dette en håndsrekning til barnefamilier, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG).

Ordningen er en utvidelse av grupperabatten (tidligere familierabatten) som vanligvis gjelder i helgene og hverdager etter kl. 18:00. Tilbudet kan kombineres med det nylig innførte produktet "Reis” som gir inntil 40 prosent rabatt på enkeltbilletter. Barn under 6 år reiser alltid gratis, og teller ikke med blant de fire man kan ha med seg.

Stav håper at tilbudet vil få flere til å velge ferie i egen by.

– Nå blir det enda billigere å tilbringe ferien i Oslo! Og enklere å komme seg til byens mange strender, øyer og gode kulturtilbud uten at det skal koste for mye. Ingenting er mer miljøvennlig enn nærferie eller såkalt ”staycation”, men mange har heller ikke anledning til å reise bort, sier hun.

Muligheten til å ha med barn gratis i sommer gjelder kun i sone 1 i Oslo. Den ordinære grupperabatten i helgene og etter kl. 18:00 gjelder i hele Ruters område, inkludert Viken.

For informasjon om ruter og priser, se Ruters reiseplanlegger.

I sommer vil det også være bedre tilbud til badesteder i Søndre Nordstrand og Nordre Follo.

Les pressemeldingen fra ruter.no: Oppdag en mil med ukjente steder

Pressekontakt

For byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav
Telefon