Helse og omsorg

Fremskynder tilbudet om vaksine mot hjernehinnebetennelse

Ungdom mellom 16-20 år har økt risiko for å få hjernehinnebetennelse. Oslo kommune fremskynder nå tilbudet om gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse til 1. klasse på videregående.

Pressemelding / Publisert: 04.09.2023

Av Byrådslederens kontor — Byrådsavdeling for utdanning — Byrådsavdeling for helse

Gjeng med ungdom på videregående skole.
Ungdom er ekstra utsatt for hjernehinnebetennelse. Nå fremskynder kommunen vaksiner. Bilde: Maskot / Oslo kommune / NTB.

Oslo kommune fremskynder nå tilbudet om gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse fra 3. klasse til 1. klasse på videregående, i tråd med anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. Vaksineringen starter allerede denne uken.

– Det nye er at alle i 1. klasse på videregående får tilbud om vaksine. Frem til nå har det vært 3. klasse som har fått dette tilbudet. Jeg oppfordrer alle til å ta vaksinen, for det er en enkel måte å beskytte seg mot en potensielt svært alvorlig sykdom som kan ha dødelig utfall, sier helsebyråd Marthe Scharning Lund.

– Viktig at man vaksinerer seg

Kommunen vil i løpet av skoleåret 2023/24 sørge for at elever i alle kull på videregående får tilbud om vaksine. Dette vil skje i et samarbeid mellom Nydalen vaksinesenter, skolen og skolehelsetjenesten. Fra og med neste skoleår vil alle i 1. klasse få tilbudet.

– De som ikke går på videregående skole, men er i samme aldersgruppe, kan få vaksinen ved å ta kontakt med Nydalen vaksinesenter. Ungdom er ekstra utsatt for hjernehinnebetennelse, og det er derfor veldig viktig at man vaksinerer seg. For å sikre at familiens økonomi ikke hindrer ungdom i å ta vaksinen i Oslo, er den gratis for elevene i byen, sier skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll.

Pressekontakter

For byråd for helse, Marthe Scharning Lund

kommunikasjonsrådgiver Tonje Bruun
Telefon

For byråd for oppvekst, Sunniva Holmås Eidsvoll

kommunikasjonsrådgiver Karen Mjør
Telefon