Barnehage

Forteller om gode initiativ i podkasten «Historier fra Stovner»

Podkasten «Historier fra Stovner» løfter fram positive initiativer i Bydel Stovners oppveksttjenester. Det handler om spesiell innsats for å lage gode tilbud for barn, ungdom og familier i Stovner bydel, ut fra deres behov.

Aktuelt / Publisert: 26.04.2023

Av Bydel Stovner

Flyfoto av blokker på Stovner med en grønn ås i bakgrunnen. Foran denne en grafikk-plakat for podkasten "Historier fra Stovner" i grønt, med grønne hus og grønne blokker, med en gul sol over
«Historier fra Stovner» er en podkast som viser fram gode historier med innbyggerinvolvering i Bydel Stovners oppveksttjenester. Bilde: Bydel Stovner.

– I Bydel Stovners tjenester for barn og unge, som barnehager, fritidsklubber og helsestasjon er det mange fine tiltak og prosjekter som springer ut fra brukernes behov. Vi ønsket å løfte disse historiene, for å synliggjøre dem og inspirere andre, sier Signe Høeg, som er programleder for podkasten «Historier fra Stovner».

Ansvarlig for «Historier fra Stovner» er Program Oppvekst, et internt utviklingsprogram i oppvekstavdelingen i Bydel Stovner. En viktig målsetning i Bydel Stovners strategi er å utvikle tjenester tilpasset innbyggernes behov.

– Formålet med Program Oppvekst var at oppveksttjenestene skulle bli flinkere til å utvikle tilbud ut fra brukernes behov, gjennom innbyggerinvolvering og samhandling med hverandre, forteller Signe Høeg.

Med støtte fra Områdesatsingenes delprogram oppvekst og utdanning ble det satt i gang en prosess for et kommunikasjonstiltak, i samarbeid med reklamebyrået Tante Randi. Resultatet er podkasten «Historier fra Stovner».

Skaper stolthet

– Det var gøy å få være med på podkast, og jeg er stolt over at helsestasjon for ungdom, Stovner HFU, fikk være en av episodene. Podkasten bidrar også til at helsestasjonen blir mer kjent, ikke minst internt i Bydel Stovner, sier helsesykepleier Kristine Engesland Grosvold. Episoden handler om hvordan Stovner HFU gjennom medvirkning fra ungdom satte inn tiltak for å få flere besøk til helsestasjonen.

«Historier fra Stovner» har fire episoder. De gir fortellinger fra barnehager, helsestasjon for ungdom og fra prosjektet «Spør, hør, gjør», som har laget tilbud for barnefamilier i bydelen, ut fra deres medvirkning og behov.

– Å være med på podkasten var kjempespennende. Det var litt nervepirrende å gjøre opptak, men selve prosessen har vært veldig fin, sier Kaja Taasen, prosjektleder for «Spør, hør, gjør».

– Sammen med Tante Randi reklamebyrå fant vi ut at det beste var når våre egne medarbeidere delte gode eksempler fra tjenester og prosjekt. Vi merket at historiene som ble fortalt berørte oss og ga stolthet. Vi håper derfor at å lytte til podkasten «Historier fra Stovner» vil inspirere til mer innbyggerinvolvering og samhandling på tvers. Sammen med historiene lager vi noen spørsmål for refleksjon og diskusjon som kan brukes på personalmøter, fagmøter og annet, sier programleder Signe Høeg.

Lytt til «Historier fra Stovner» på Spotify - her.

Fire smilende kvinner ved siden av hverandre.
Fra venstre: Kristine Engesland Grosvold, Kaja Taasen, programleder Signe Høeg og Therese Weymar, som deltar i «Historier fra Stovner». Bilde: Sarah Pierstorff.

«Historier fra Stovner» er en podkast som setter søkelys på gode initiativ i Bydel Stovners oppveksttjenester. Du får høre fortellinger fra medarbeidere om hvordan de har arbeidet med utvikling av tilbud og tjenester, for å dekke innbyggernes behov.

Podkasten har fire episoder:

  1. Trommekorpset i Stovnerhøgda barnehage. Om hvordan en mor tok initiativ til et unikt musikk-tilbud til glede for barn og medarbeidere i barnehagen.
  2. Innbyggerbasen, Spør-Hør-Gjør. Om hvordan bygge en møteplass for barnefamilier etter tett dialog og samarbeid med foreldre i bydelen.
  3. Helsestasjon for ungdom. Om hvordan medvirkning fra ungdom bidro til å få flere besøk til Helsestasjon for unge på Stovner.
  4. Fra port til port. Om hvordan koronarestriksjonene førte til et unikt språkprosjekt i Haugen barnehage.

«Historier fra Stovner» er finansiert av Områdesatsingene i Oslo, delprogram oppvekst og utdanning.

Signe Margrethe Høeg

Programleder
Telefon