Helse og omsorg

Bydel Østensjø starter demenskor

I april starter korøvelsene. Dirigent, pianist og en drøss nye frivillige er på plass, og nå mangler bare de siste kormedlemmene.

Aktuelt / Publisert: 16.03.2023

Av Byrådslederens kontor — Bydel Østensjø

Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Demenskoordinator Ruth Manskow Løken
Ruth er demenskoordinator i bydelen. Bilde: Anine Falsen.
"Om alt går som planlagt, skal vi ha rundt 15 medlemmer i koret. Vi har rekruttert omtrent halvparten, og ønsker fortsatt flere medlemmer"
Ruth Manskow Løken

Koret er blitt til etter inspirasjon fra NRKs serie Demenskoret, og i Østensjø skal koret starte øvelsene fra 20. april, med mål om å holde konsert i juni. Bydelen har fått med seg Tone Kristin Aasen som dirigent. Hun har lang musikkutdannelse og erfaring fra operaen. Hun og pianist Morten Nymoen er i gang med sanger og forberedelse.

– Vi er så glade for å ha fått med oss Tone og Morten på laget, i tillegg til mange frivillige som skal hjelpe til med stort og smått under korøvelsene, som vil pågå i lokalene til Oppsal kirke, sier Løken.

Glede og mestring for deltakerne

– Demenskor gir verdi gjennom glede i musikk og sang, og at deltakerne får oppleve mestring. Mange husker sanger og sangtekster fortsatt, selv om man glemmer annet, forteller Løken.

Man vet at sang gir glede for personer med demens, og forskning har meldt om positive effekter også på andre områder i livet. Et felles måltid etter korøvelsen bidrar til å roe ned og gir en hyggelig avslutning. Hun forteller at koret passer best for personer med demens som selv har lyst til å delta.

Parallelt tilbud for pårørende

Pårørende får delta på en egen parallell samling mens øvelsen pågår.

– Vi tar utgangspunkt i det som gruppen selv ønsker. Det har stor verdi å møte andre i samme situasjon og prate, gå en tur sammen eller gjøre noe annet hyggelig.

Er du interessert i å bli med i koret som deltaker og pårørende?

Ta kontakt med demenskoordinator Ruth Manskow Løken i Bydel Østensjø på e-post: ruth.loken@bos.oslo.kommune.no

Her finner du mer informasjon om demenskoordinator og hukommelsesteam på nettsidene våre.