Natur, kultur og fritid

Bydel Østensjø: Bli med på frivilligbørs

Frivilligbørs er en møteplass for sosialt samarbeid. Her møtes lokalt næringsliv, frivillige aktører og offentlige tjenester for å utveksle ressurser.

Aktuelt / Publisert: 17.10.2024

Av Bydel Østensjø

Bilder av mange mennesker i lokalet som snakker sammen
Alle får én time til å prate med andre og inngå samarbeidsavtaler. Bildet er fra Bydel Nordre Akers frivilligbørs tidligere i 2024. Bilde: Morten Brakestad.

Onsdag 27. november kan du bli med på Østensjøs aller første frivilligbørs kl. 17.00-19.00 i aulaen på Ulsrud videregående skole.

– Frivilligbørs handler om å bytte ressurser, ikke penger, forteller Hilde Grongstad, folkehelsekoordinator i Bydel Østensjø. Hun og flere andre som jobber i bydelen er i full gang med å forberede frivilligbørsen.

På en frivilligbørs møtes lokalt næringsliv, organisasjoner, lag, foreninger, frivillige og offentlige tjenester for inngå avtaler om samarbeid i løpet av bare et par timer.

– Jeg tror at dette kommer til å bli skikkelig bra! Vi har akkurat åpnet for å melde seg på, og håper at vi får mange påmeldinger fra ulike sektorer i bydelen.

Grongstad forteller at bydelen også har fått med seg tidligere Oslo-ordfører, Marianne Borgen som konferansier. Og alle som kommer vil også få gratis mat og drikke.

"Dette er en unik mulighet for deg som ønsker større nettverk og mer synlighet i lokalmiljøet"
Hilde Grongstad, folkehelsekoordinator i Bydel Østensjø

Hva slags ressurser kan man bytte?

– Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser, sier Grongstad, og lister opp flere eksempler:

  • Har du et lokale som kan lånes ut?
  • Trenger dere et sted å være?
  • Utstyr til utlån?
  • Kan du tilby kurs, foredrag eller rådgivning?
  • Tilby leksehjelp eller være besøksvenn?

Hvordan foregår det?

Først er det plakatverksted. Så får alle én time til å bevege seg rundt i lokalet, prate med andre og inngå samarbeidsavtaler.

– Det er om å gjøre å inngå så mange avtaler som mulig på kort tid, sier Grongstad. – For å gjøre det enkelt å lage avtaler, så tenker deltakerne på forhånd ut hva de kan tilby andre, og hva de selv trenger.

Ressursene fordeles etter kategorier og samles i en oversikt kalt børskatalogen, som deltakerne kan gjøre seg kjent med på forhånd. Avtalene som blir inngått under frivilligbørsen blir registrert og fulgt opp av bydelen.

Du trenger ikke ha med noe, for bydelen stiller med materiale til plakater og utstyr. Grongstad oppfordrer likevel til å ta på klær som viser hvem du representerer, hvis man har det.

Påmelding til frivilligbørsen

Påmeldingen til frivilligbørsen er åpnet, og fristen er satt til 14. november.

Lenken til påmelding finner du her (Microsoft Forms) (Microsoft Forms)

"Frivilligbørs er et internasjonalt konsept, som legger til rette for mer og bedre samarbeid på tvers. På en frivilligbørs møtes lokale bedrifter, frivillige organisasjoner og offentlige virksomheter ansikt til ansikt og utveksler ønsker og ideer til samarbeid. I løpet av et par timer skapes nye muligheter, lokale nettverk og konkrete samarbeidsavtaler."

Kilde: Norges Frivilligsentraler - Mer om Frivilligbørs (frivilligbors.no)

Hilde Grongstad

folkehelsekonsulent
Telefon