Koronaviruset

Alle innbyggere i Oslo mellom 18-44 år kan nå få oppfriskningsdose på Stovner vaksinesenter

Fra og med torsdag 6. januar kan alle innbyggere i Oslo mellom 18-44 år møte opp for oppfriskningsdose ved vaksinesenteret på Stovner. Tilbudet om drop-in gjelder alle innbyggere i denne aldersgruppen, uavhengig av bostedsbydel.

Pressemelding / Publisert: 05.01.2022

Av Byrådslederens kontor

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Vaksinen er fremdeles veien ut av pandemien, og ved å takke ja til oppfriskningsdosen bidrar du til å beskytte deg selv og andre. Jeg er veldig glad for at vi nå kan åpne drop-in tilbudet for enda flere, og håper det gjør at nye og gamle kommer innom og tar vaksinen. Ellers er vi i gang med timeinnkalling av alle over 18 år for oppfriskningsdose, og jobber oss fortløpende nedover i aldersgruppene, forteller byråd for eldre, helse og innbyggertjenester, Robert Steen.

Bydel Stovner har god kapasitet på vaksinesenteret. I ukene fremover vil også tilbudet utvides til de øvrige vaksinesentrene i Oslo. Drop-in for oppfriskningsdose på de øvrige vaksinesentrene gjelder foreløpig kun de over 65 år, risikogrupper over 18 år, gravide, utvekslingsstudenter og helsepersonell.

Er man mellom 18 og 44 år og allerede har fått innkalling til oppfriskningsdose, er det anbefalt at man beholder timen sin. Det skal gå minst 4,5 måneder (20 uker) mellom andre og tredje dose.

– I Oslo kommune er vi opptatt av høy progresjon på vaksinering. Vi håper og tror at dette tilleggs-tilbudet vil bidra til at befolkningen som ønsker det får mulighet for å ta vaksinen noe tidligere, enn å måtte vente på å bli innkalt i sin aldersgruppe, forteller leder av vaksineprogrammet i Oslo kommune, Tina Arnesen.

Innbyggere som møter på drop-in vil ikke være garantert å få vaksine ved oppmøte, da det avhenger av ledig kapasitet ved senteret. Ventetid vil måtte påberegnes. Husk munnbind ved oppmøte, og holde god avstand i kø.

Vaksinesenter i Bydel Stovner

Se åpningstidene for drop-in på vaksinesenteret

Pressekontakt Helseetaten

E-post: kommunikasjon@hel.oslo.kommune

Kontakt kommunen

Ta kontakt om du har spørsmål om tiltakene