Natur, kultur og fritid

30 år med Stovner Rockefabrikk: Musikk, ungdomskultur og fellesskap

Stovner Rockefabrikk inviterer til jubileumsfeiring onsdag 1. november.

Pressemelding / Publisert: 27.10.2023

Av Bydel Stovner

Stovner Rockefabrikk
Stovner Rockefabrikk fyller 30 år. Bilde: Stovner Rockefabrikk.

Stovner Rockefabrikk feirer nå 30 år som byomfattende institusjon og hjørnestein i Oslos unge musikkmiljø. Markeringen skal feire kulturen og samholdet som blomstrer i hjertet av Groruddalen.

Mestring, kreativitet og samhold

Stovner Rockefabrikk åpnet i 1993 som et rus- og voldsforebyggende fritidstiltak for å gi unge mennesker en møteplass for musikalske uttrykk, mestring, kreativitet og samhold.

Scenen på Stovner Rockefabrikk
Artister kan få prøve seg på scenen på rockefabrikken. Bilde: Thomas Wrigglesworth.

- I et helt eget hus med øvingslokaler, studioer og scene, bemannet med dyktige instruktører og trygge ungdomsarbeidere, har det røde huset på Stovner vært et kjært tilholdssted for musikkglad ungdom i tre tiår, sier Atle Borgeteien som er styrer på Stovner Rockefabrikk.

Samlingsplass for artister

Rockefabrikken har også blitt benyttet av mange store norske artister, deriblant Dimmu Borgir, Klovner i kamp, Aurora, Sissel Kyrkjebø og Aha og møtene mellom etablerte artister og engasjerte ungdommer har vært en viktig del av husets historie.

- Rockefabrikken har alltid trodd på kraften i musikk og kultur som et middel for gode relasjoner og personlig vekst, sier Borgeteien.

Neon
Bilde: Thomas Wrigglesworth.

Med kultur som metode har medarbeidere på rockefabrikken gitt unge mennesker en mestringsarena, verktøy og selvtilliten de trenger for å blomstre i en mangfoldig verden.

Fritidssektoren i Oslo kommune er en viktig forebygger ut mot ungdomsmiljøene. Som en ikke-lovpålagt tjeneste har Stovner Rockefabrikk alltid fått annerkjennelse for sitt arbeid med ungdom og vært skånet for kutt og nedleggingstrusler i dårlige tider.

- Nå er det på sin plass å takke Oslo by for tilliten og mulighetene til å fortsatt kunne være en del av ungdommers hverdag og liv, sier Borgeteien.

Miksepult på rockefabrikken på Stovner
De som ikke vil stå på scenen kan få prøve seg på miksepulten. Bilde: Thomas Wrigglesworth.

- I år feires innsatsen til alle som har gjort 30 år mulig: ungdommene som fyller huset med varme og lyd samt alle medarbeidere og samarbeidspartnere som har stått ved deres side i alle disse årene. Vi gleder oss veldig til å markere jubileet til Rockefabrikken, sier Borgeteien.

-Spesielt hyggelig er det også at markeringen sammenfaller med 70-års jubileet for fritidsklubber i Oslo. Gratulerer!