Gode 17. mai-råd til serveringssteder
17. mai er en av de store festdagene våre. Her deler vi tips om hvordan serveringssteder kan være best mulig forberedt til den store dagen.
Aktuelt / Publisert: 13.05.2025
Av Næringsetaten
Gode råd til skjenkesteder
- Ha nok folk på jobb.
- Øv på å si nei på en vennlig, men bestemt måte.
- Forbered personalet på å takle spesielle utfordringer som kan oppstå på 17. mai.
- Bruk internkontrollen aktivt. Gå gjennom aktuelle regelverk og interne rutiner på forhånd.
- Ikke gi adgang til åpenbart påvirkede personer og ikke sett dere i en slik situasjon at gjestene blir åpenbart påvirket.
- Husk at dere plikter å sørge for at personer som ikke kan ta vare på seg selv får nødvendig bistand.
- La både bartendere, servitører og dørvakter ta runder på stedet for å sjekke gjestenes beruselsesgrad.
- Vær raus med vannglassene. Tilby alkoholfri drikke innimellom servering av alkoholholdig drikke.