Salg, servering og skjenking

Gode 17. mai-råd til serveringssteder

17. mai er en av de store festdagene våre. Her deler vi tips om hvordan serveringssteder kan være best mulig forberedt til den store dagen.

Aktuelt / Publisert: 13.05.2025

Av Næringsetaten

To personer med flagg
Næringsetatens avdelingsdirektør Anders Aurmo og etatsdirektør Britha Røkenes ønsker alle en god 17. mai-feiring. Bilde: Siv Seljevold / Oslo kommune.

Gode råd til skjenkesteder

  • Ha nok folk på jobb.
  • Øv på å si nei på en vennlig, men bestemt måte.
  • Forbered personalet på å takle spesielle utfordringer som kan oppstå på 17. mai.
  • Bruk internkontrollen aktivt. Gå gjennom aktuelle regelverk og interne rutiner på forhånd.
  • Ikke gi adgang til åpenbart påvirkede personer og ikke sett dere i en slik situasjon at gjestene blir åpenbart påvirket.
  • Husk at dere plikter å sørge for at personer som ikke kan ta vare på seg selv får nødvendig bistand.
  • La både bartendere, servitører og dørvakter ta runder på stedet for å sjekke gjestenes beruselsesgrad.
  • Vær raus med vannglassene. Tilby alkoholfri drikke innimellom servering av alkoholholdig drikke.